Angajatii din sanatate si asistenta sociala au beneficiat de cele mai mari cresteri de salarii in ultimul an, de 36% fata de aprilie 2016, ajungand la un nivel mediu de 2.688 de lei net pe lună, cu 13% peste nivelul salariului mediu la nivel national in aprilie 2017, conform ZF.

Spre comparatie, in aprilie 2016 angajatii din Sanatate castigau cu 5,5% mai putin fata de nivelul salariului mediu la nivel national.


De asemenea, in administratia publica si in aparare salariul mediu a ajuns la 3.350 de lei in luna aprilie, in crestere cu 21% fata de perioada similara a anului trecut, functionarii publici avand salarii mai mari cu 50% fata de angajatii cu salariul mediu la nivel national.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prin urmare, cu un salariu mediu de numai 2.307 lei net in aprilie (cu 18% mai mare fata de anul anterior), angajatii din invatamant au ramas singurii bugetari cu salarii mai mici (cu 2,5%) decat salariul mediu pe economie.

La nivel national, conform Institutului National de Statistica, angajatii care lucreaza in IT au cele mai mari salarii medii.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si