Mii de persoane sunt asteptate in Charlottesville pentru a demonstra fie pentru sau impotriva "Uniti Dreapta", la doar cateva ore dupa ce sute de extremisti de dreapta s-au plimbat cu tortele aprinse si au scandat "vietile albilor conteaza" in campusul Universitatii din Virginia.

Guvernatorul Virginiei, Terry McAuliffe, le-a cerut locuitorilor sa stea departe de marsuri, dar sute de persoane s-au adunat deja de la primele ore ale diminetii in Charlottesville.

Autoritatile locale au arestat mai multe persoane dupa ce au declarat ilegala adunarea din parcul Emanciparii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De asemenea, doua persoane au suferit rani superficiale in urma ciocnirilor violente din Charlottesville.

Mai multi protestatari sunt acuzati ca au folosit sprayuri cu piper in timpul ciocnirilor violente, iar un jurnalist a precizat ca militantii extremei-drepte, dintre care unii imbracati in uniforme, au inceput sa arunce cu sticle si sa devina violenti chiar inainte de ora oficiala de incepere a marsului "Uniti Dreapta".

Autoritatile locale au declarat o stare de urgenta, dupa ce au determinat ca exista o "amenintare iminenta de tulburare a linistii publice, de neliniste, potentiale persoane ranite si distrugere a proprietatii publice

si private care sa fie de o severitate si magnitudine suficienta pentru a necesita o actiune coordonata a executivului local" din Charlottesville.

Acest mars are loc la o luna dupa o demonstratie mult mai mica din Charlottesville, la care au participat cativa zeci de membri ai Ku Klux Klan.

Tensiunile au izbucnit dupa ce autoritatile locale au anuntat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E.

Lee, care a condus fortele Confederatiei in timpul Razboiului Civil din SUA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si