Guvernatorul Virginiei i-a indemnat pe militantii de extrema-dreapta sa plece acasa, dupa ce au adus violente in Charlottesville

Guvernatorul Virginiei, Terry McAuliffe, i-a indemnat pe militantii de extrema-dreapta sa plece acasa, dupa ce acestia au adus haos si violente pe strazile orasului universitar Charlottesville, transmite BBC.

O femeie si-a pierdut viata si alte 19 persoane au fost ranite, dupa ce o masina a intrat intentionat intr-o multime de contraprotestatari.

De asemenea, o ancheta pentru drepturile civile a fost lansata in acest caz de catre agentii FBI.

"Am un mesaj pentru toti cei care militeaza pentru suprematia albilor si pentru toti nazistii care au venit astazi in Charlottesville. Mesajul nostru este clar si simplu: mergeti acasa. Nu sunteti bineveniti in aceasta comunitate minunata de natiuni. Rusine sa va fie! Voi pretindeti ca sunteti patrioti, dar sunteti orice altceva decat patriot", a declarat guvernatorul McAuliffe.

De asemenea, acesta i-a condamnat pe militantii de extrema-dreapta ca au venit doar pentru a rani oameni pe strazile din Charlottesville.

"Ati venit astazi aici ca sa raniti oameni. si ati ranit oameni. Dar mesajul meu este clar: noi suntem mai puternici decat voi", a completat guvernatorul Virginiei.

Terry McAuliffe este democrat si a sustinut-o in alegerile prezidentiale pe Hillary Clinton.

Acesta a marturisit ca a discutat cu presedintele Trump si l-a indemnat de doua ori sa inceapa o miscare care sa aduca oamenii impreuna in Statele Unite.

De asemenea, guvernatorul a multumit autoritatilor care au prevenit o "zi chiar mai rea" si a laudat serviciile de urgenta, care au intervenit extrem de rapid dupa ce o masina a intrat intr-o multime de contraprotestatari din Charlottesville.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Noaptea de cosmar din Charlottesville- care este cunoscut drept un oras universitar liberal- este o demonstratie clara a diviziunii politice din Statele Unite, care s-a intensificat dupa victoria lui Donald Trump.

Bloggerul Jason Kessler a cerut organizarea unui mars "pro-alb" si militantii pentru suprematia rasiala au promovat o asemenea reuniune in SUA.

Directorul Centrului Ligii Antidefaimare si pentru Extremism, Oren Segal, a precizat ca mai multe grupari albe de extrema-dreapta au fost prezente, inclusiv neonazistii si cateva factiuni Ku Klux Klan.

Jurnalistii NY Times au dezvaluit ca unii extremisti scandau "nu ne veti inlocui" si "evreii nu ne vor inlocui" pe strazile din Charlottesville.

Trump s-a adresat natiunii de pe terenul sau de golf din Bedminster, New Jersey.

Miliardarul republican a sustinut ca ura, care a generat violentele de sambata, exista de mult timp in America.

"Condamnam in cei mai puternici termeni aceasta afisare extraordinara a urii, bigotismului si violentei din mai multe parti. Nu are niciun loc in America", a insistat presedintele Trump.

Hillary Clinton a lansat critici la adresa presedintelui, pentru ca acesta a refuzat sa condamne gruparile de extrema-dreapta si militantii pentru suprematie rasiala din Charlottesville.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Fiecare minut in care permitem acestei situatii sa persiste prin incurajari tacute sau lipsa de actiune este rusinos si ne distruge valorile", a scris prezidentiabila democrata pe Twitter.

Alti republicani s-au aratat mai vehementi in criticile la adresa presedintelui Trump.

"Este foarte important pentru natiune sa-l auda pe presedinte catalogand evenimentele din Charlottesville drept ceea ce sunt, un atac terorist comis de militantii albi pentru suprematie rasiala", a scris senatorul republican din Florida, Marco Rubio.

Marsul "Uniti Dreapta" nu a primit niciodata o aprobare oficiala pentru ca guvernatorul McAuliffe a declarat stare de urgenta si a argumentat ca autoritatile trebuie sa pazeasca siguranta publica din Charlottesville.

Autoritatile locale au arestat mai multe persoane dupa ce au declarat ilegala adunarea din parcul Emanciparii.

Tensiunile au izbucnit dupa ce autoritatile locale au anuntat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus fortele Confederatiei in timpul Razboiului Civil din SUA.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si