Ciorba de burtă de post. Este sănătoasă și savuroasă! Rețeta pe care puțini o știu
Ciorba de burtă de post. O idee excelentă pentru cei care țin post. Acest preparat seamănă uimitor de mult la aromă şi la gust cu ciorbă de burtă clasică. Iată cum se prepară, pas cu pas!
Ciorbă de burtă de post. Mai întâi, dă pe răzătoare morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, după care căleşte legumele în puţin ulei timp de 5 minute.
Adaugă peste ele aproximativ 2-2,5 litri de apă şi aşteaptă să dea în clocot. Între timp, taie ciupercile în fâşii pentru a crea aspectul de burtă. Adaugă şi ciupercile în ciorba de legume. Presară sare şi piper, acoperă vasul cu un capac şi lasă preparatul la fiert aproximativ jumătate de oră.
Ciorbă de burtă de post. După ce se fierb legumele, adaugă usturoiul pisat şi, dacă vrei, câteva felii de gogoşari muraţi.
Ciorbă de burtă de post. Amestecă totul bine şi, după ce se mai răceşte puţin, serveşte ciorba de burtă falsă cu ardei iute. Poţi să adaugi şi oţet la servire pentru a semăna cât mai mult cu reţeta clasică de ciorbă de burtă.