„Ceea ce ştim astăzi – şi nu ştim de azi dimineaţă, de la acest incendiu, ci ştim din săptămânile în care suntem – este aceea că avem o suprasolicitare a sistemului medical românesc. Din păcate, nu e ceva nou, din păcate va mai ţine, pentru că valul pandemic mai ţine”, a spus Cseke Attila.

Citeste si: Incendiu la Spitalul suport Covid Movila din Ploieşti: doi pacienți au murit și alți 18 au fost evacuați

Cauza incendiului nu a fost stabilită

„Trebuie să aşteptăm cauza incendiului. Nu ar fi corect nici din partea ministrului Sănătăţii, nici din partea altor autorităţi ale statului să dea o cauzalitate posibilă la acest incendiu. Atâta timp cât nu ştim cauza incendiului, atâta timp cât specialiştii nu au spus ce s-a întâmplat, orice soluţie sau orice rezultat pe care am dori să îl spunem, nu ar fi corect. 

Şi încă o dată, atâta timp cât cauza incendiului nu e stabilită, care poate fi o cauză obiectivă, legat de ceva care nu are o tangenţă cu persoane, dar poate fi şi o cauză subiectivă, ar fi nedorit şi incorect faţă de toţi să stabilim noi, la această dimineaţă, o cauză”, a declarat Ministrul interimar al Sănătății. 

Citeste si: Medicii ATI de la Arad, avertisment despre leziunile pulmonare "necruțătoare" în cazul tinerilor

Personalul medical a încercat să stingă incendiul

Ministrul Sănătății a spus că infirmiera care a ajuns la Spitalul Floreasca a încercat să stingă focul. 

„A încercat să intervină în momentul în care s-a aprins focul şi combinezonul i-a luat foc. Colegii au stins focul, dar a suferit arsuri”, a mai adăugat ministrul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un bebeluș de nouă zile a murit de COVID-19. Mama fetiței luase virusul în timpul sarcinii

Declarațiile premierului Florin Cîțu 

„Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport Covid-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată.

A fost activat planul roşu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi, 15 dintre ei au fost transferaţi. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu.

Citeste si: Schimbul de replici dintre premierul grec și o jurnalistă din Olanda a creat dispute pe rețelele de socializare

Florin Cîțu a cerut spitalelor să fie pregătite pentru valul patru

„Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 şi toţi cei implicaţi trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranţa pacienţilor! Şi repet: singura soluţie prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, a mai adăugat Florin Cîțu.

Citeste si: Vești proaste din partea primarului Capitalei, Nicușor Dan: ”Nu vor fi luminițe de Crăciun în Sectorul 1”

 

 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si