Claude Picasso, cel mai mic dintre cei patru copii ai lui Pablo Picasso, a fost fotograf și regizor de film.

Claude Picasso a gestionat averea și patrimoniul artistic al tatălui său din 1989 până în iulie anul acesta, când a predat responsabilitatea surorii sale mai mici, Paloma.

Citește și: Tatăl lui Sebi, tânărul decedat în stațiunea 2 Mai, a găsit în borseta fiului său o cameră: „Se aude scârţâitul de roţi”

Claude a lucrat ca asistent pentru celebrul fotograf Richard Avedon timp de aproape un an și a lucrat ca fotojurnalist pentru publicaíile Time Life, Vogue și revista americană Saturday Review.

În 2011, a fost distins cu cea mai înaltă onoare a Franței, Legiunea de onoare, pentru munca sa ca artist și ca administrator desemnat de instanță al proprietății tatălui său.

Claude Picasso

[Sursa foto: El Pais]

De ce s-a supărat Pablo Picasso pe "singura femeie care l-a părăsit", mama lui Claude  

Marele Pablo Picasso a avut patru copii. Claude și Paloma au fost copiii săi cu artista franceză Françoise Gilot, care a murit în iunie, la vârsta de 101 ani.

Fiul său mai mare, Paul, din căsătoria cu dansatoarea de balet Olga Khokhlova, a murit în 1975.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Maya, fiica sa cu modelul francez Marie-Therese Walter, a murit în 2022.

Pablo Picasso a întrerupt contactul cu Claude și Paloma după ce Gilot, care a fost prima femeie care l-a părăsit, a scris p carte de memorii despre viața lor împreună.

Potrivit The Guardian, el a încercat să împiedice publicarea cărții ei din 1964, intitulată "Viața cu Picasso".

Pablo Picasso a întrerupt contactul cu Claude și Paloma

Pablo Picasso a întrerupt contactul cu Claude și Paloma

Claude a obținut în instanță dreptul de a fi fiul legitim al lui Picasso

În 1970, Claude, în vârstă de 22 de ani, a dat în judecată în Franța pentru a fi recunoscut ca fiu legitim și, prin urmare, moștenitor al tatălui său.

Instanța a decis în favoarea lui Claude și Paloma, cei doi devenind moștenitorii lui Picasso la un an după moartea acestuia în 1973.

Cel mai mic dintre copiii marelui pictor Pablo Picasso a gestionat o avere uriașă până în iulie 2023, când i-a predat totul surorii sale mai mici.

Averea uriașă lăsată de Picasso

Moștenirea lui Picasso rămâne una dintre cele mai valoroase din lumea artei. Când Picasso a murit la vârsta de 91 de ani, în 1973, a lăsat în urmă peste 45.000 de lucrări, printre care 1.885 de picturi, 1.228 de sculpturi, 7.089 de desene, 30.000 de imprimeuri, 150 de caiete de schițe și 3.222 de lucrări ceramice.

De asemenea, a lăsat milioane de dolari în numerar. În general, proprietatea era evaluată la aproximativ 750 de milioane de dolari la acel moment.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Ar trebui să închiriem Empire State Building pentru a găzdui toate lucrările”, a spus Claude când inventarul a fost finalizat.

Deoarece Picasso nu a lăsat testament, împărțirea proprietăților sale a durat șase ani și a dus la divizări amare în familie.

În cele din urmă s-a convenit ca lucrările să fie împărțite între Claude, Paloma, Maya și doi dintre nepoții săi, Marina și Bernard Ruiz-Picasso.

Paloma Picasso, moștenitoarea imperiului Picasso

Paloma Picasso, moștenitoarea imperiului Picasso

Scriitoarea Deborah Trustman a observat la momentul respectiv că rețeaua de moștenitori a lui Picasso „seamănă cu una dintre construcțiile [lui] cubiste – soții, amante, copii legitimi și nelegitimi (cel mai mic născut la 28 de ani după cel mai mare) și nepoți – toate înșirate pe o axă ca coloana vertebrală a unei figuri cu părți de neegalat.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si