Așa arăta interiorul ambulanței după atacul violent al unui pacient. Incidentul s-a petrecut în fața liceului din Râșnov, acolo unde cadrele medicale au fost chemate în ajutorul unui bărbat agitat și cu dureri de cap. Doar că odată ajunsă ambulanța, pacientul a devenit extrem de agresiv. De teamă să nu fie atacați, medicul, asistentul și șoferul s-au baricadat în autospecială.

Citește și: Trei persoane care se aflau într-o ambulanță au fost rănite. Autospeciala, aflată în misiune, a fost implicată într-un accident

Ramona Bătăran, medic Ambulanță Brașov: „Am căutat să găsim un loc să parcăm mașina să nu blocăm circulația. În momentul acela pacientul a venit alergând spre noi, a dat doi pumni în caroseria mașinii și a venit direct la geamul meu și a dat un pumn atât de puternic încât a spart imediat geamul.”

Momentele de agresiune au continuat până la sosirea echipajelor medicale

După episodul violent a încercat să plece, dar cadrele medicale l-au urmărit până la sosirea Poliției. În tot acest timp, momentele de agresiune au continuat.

„E foarte agresiv, vedeți că are și o sticlă mână, a vrut să dea în noi. A spart o sticlă și o are mână.”

Ramona Bătăran, medic Ambulanță Brașov: „Agresorul a găsit o sticlă de bere pe jos, a spart-o și a început să-l fugărească pe colegul asistent cu sticla.

Te omor, te tai, ce a strigat. În momentul în care au venit polițiștii s-a liniștit, s-a calmat, gata puneți-mi cătușele.”

Ramona Bătăran lucrează ca medic pe ambulanță de peste 7 ani, dar spune că niciodată nu a avut parte de o misiune atât de periculoasă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Individul agresiv s-a potolit abia după sosirea polițiștilor. Agenții l-au încătușat și l-au dus la audieri, iar mai apoi aceeași ambulanța atacată l-a transportat pe individ la spitalul de psihiatrie.

Petru Iulian Iftene, medic Spitalul de Psihiatrie Brașov: „Un pacient cunoscut cu internări anterioare pe secțiile de psihiatrie, cu un comportament violent și ăsta e motivul pentru care a fost internat astăzi pe secția noastră. Nu știm dacă a luat tratamentul, frecvent se întâmplă să nu-și urmeze tratamentul.”

Oamenii legii au deschis și ei o anchetă.

Incidentul aduce în atenție un fenomen care pare să ia amploar. Tot mai multe echipaje de ambulanță sunt atacate chiar de pacienții care au solicitat ajutorul cadrelor medicale.

Steluța Coțiu, director medical Ambulanță Brașov: „În ultimul timp au escaladat astfel de fenomene nu numai în rândul pacienților cu probleme psihice, ci în general în rândul populației care devin mai agresivi din punct de vedere verbal cu echipajul, sunt tot timpul nemulțumiți, au tot timpul ceva de revendicat.”

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„O altă problemă cu care se confruntă Serviciul de Ambulanță din Brașov este că 10% din apelurile făcute la 112 sunt false, iar medicii și asistenții de pe ambulanță își dau seama că au fost alertați degeaba abia când ajung la fața locului.”, transmite Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Din cauza unor astfel de incidente și timpii de așteptare pentru pacienții care solicită ambulanța cresc considerabil. La urgențele de cod roșu ambulanța ajunge în 10-15 minute, dacă pacienții se află în oraș. În afara orașului echipajele ajung în peste 30 de minute. La cazurile mai puțin grave, timpul de așteptare poate fi chiar și de 3-4 ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si