În spațiul public au apărut, miercuri seara, imagini în care mai multe persoane intră într-o cameră din sediul Biroului Electoral din Sectorul 1, unde sunt depozitați saci cu buletine de vot și chiar pleacă cu unul dintre saci. 

După apariția imaginilor, liderul PSD Marcel Ciolacu și fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, au cerut reluarea votului și chiar demisia ministrului de Interne Marcel Vela.

Joi dimineață, Jandarmeria a transmis un comunicat în care arată că încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral și că jandarmii au întocmit proces verbal de predare-primire a încăperii respective.

Clotilde Armand: Se vrea intimidarea procurorului

La rândul său, candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, a reacționat într-o postare pe Facebook, tot joi dimineață, spunând că intrarea în încăpere s-a făcut în mod legal și că persoana care caută și mânuiește sacul din imagini este chiar șoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1 pe timpul desfășurării activității BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1.

"Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați- observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor... Cel care caută și mânuiește acel sac este personal tehnic al BES 1. Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secții de vot un anume Dan- șoferul lui Daniel Tudorache", scrie Clotilde Armand pe Facebook

Potrivit lui Clotilde Armand, sediul BES 1 era plin la ora la care s-a intrat în acea cameră. Este vorba de luni 28 septembrie 2020, puțin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, iar reprezentanții USR-PLUS au plecat odată cu membri BES 1 din clădire.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Toată această manipulare ordinară orchestrată de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, președintele BES 1, care astăzi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului (asta dacă ați urmărit declarația lui Marcel Ciolacu, în care spune că procurorul este și el implicat). Nu noi suntem vizați de acest măcel mediatic, procurorul, președinte BES 1 este cel vizat", a precizat Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Ce spune Jandarmeria despre "incidentul" de duminică noaptea

Încăperea în care erau depozitate voturile de la BES1 a fost desigilată la cererea președintelui Biroului Electoral Sector 1 și s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal, spune joi Jandarmeria București.

„Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

Potrivit comunicatului citat, activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența Jandarmeriei, atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral.

Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecție, potrivit sursei citate, iar accesul în zona respectivă este restricționat pe timpul cât aceasta este sigilată și permis doar celor care au acest drept.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

„Persoanele care au intrat în clădirea în care se află și Biroul Electoral, au fost legitimate și nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricționată”, mai arată DGJMB.

Daniel Tudorache: Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții 

Dan Tudorache, primar în funcție la Sectorul 1, care a pierdut alegerile pentru un nou mandat, a declarat, joi dimineața, că, după ce a urmărit imaginile apărute din încăperea în care erau depozitate materiale electorale, cere anulare votului și reluarea alegerilor.

Dan Tudorache spune că deși tot Biroul Electoral al Sectorului 1 este împânzit de camere, singura cameră care funcționează este acolo unde sunt depozitați sacii.

„Toate celelalte camere au fost acoperite cu hârtie. Din ordinul cui? De ce? Nu vrem să fie totul transparent? În acea cameră unde există singura unde se putea monitoriza au fost scoși sacii. Nu aveau voie să scoată sacii, indiferent dacă era pe timpul zilei sau pe timpul nopții. Atâta timp cât ai scos acel sac din acea cameră, singura cameră monitorizată, eu zic că este fraudarea alegerilor. Pentru că celelalte săli unde renumărau, deci nefiind monitorizate puteau face orice”, a spus Dan Tudorache.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si