Administrația Națională de Meteorologie a făcut previziuni sumbre cu privire la starea vremii. Un cod galben de vreme rea și un cod galben de caniculă a fost emis de meteorologi. Bucureștiul este inclus pe lista zonelor afectate. 

Vijelii și caniculă în România. Aproape toată țara va fi afectată

Meteorologii au emis două coduri pentru starea vremii. România va fi afectată aproape în întregime de caniculă și vijelii.

Începând de astăzi, în aproape toată țara vor intra în vigoare un cod galben de vreme rea și un cod galben de caniculă.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo pentru 12 iunie 2024, cu Anca Ciota. Care este situația meteorologică din țară?

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, codul galben de vreme rea va intra în vigoare de pe 13 iunie 2024, de la ora 17:00, și va fi valabil până pe 14 iunie 2024, ora 06:00. Aproape toată țara intră sub codul galben de vreme rea, caracterizată de vijelii, furtuni, vânt și posibile descărcări electrice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp,

se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie. 

Hartă cod galben furtuni

[Sursa foto: Capturi ANM]

Citește și: VIDEO Canicula a pus stăpânire pe jumătate de țară! Cum să ne protejăm de vremea caldă?

Dacă codul galben de vremea rea se extindă până mâine dimineață, codul galben de caniculă a fost emis pentru data de 13 iunie. Meteorologii anunță disconfort termin ridicat.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.  

Hartă cod galben caniculă

[Sursa foto: Capturi ANM]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si