In articol:
Conopida. De asemenea, este bine ca fiecare gospodină să cunoască modul în care se prepară conopida. Fie că este gătită la o anumită temperatură, în combinație cu alte legume, ori pur și simplu este pusă la murat, este bine să cunoști câteva reguli de baza ce te vor ajuta să obții cele mai delicioase preparate pe baza de conopidă.
Citeste si: Dressing fără calorii pentru salată, gata în 3 minute. E absolut delicios!
Cum se alege conopida și cum se prepară corect
Conopida este una dintre cele mai delicioase legume. Dacă se numără printre preferatele tale, atunci vei dori să știi cum se alege cea mai bună conopidă. Este cunoscut faptul că partea comestibilă a acestui aliment o reprezintă, de fapt, florile, care sunt grupate în buchetele.
Citeste si: Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!
Conopida. Dacă buchetele de flori s-au distanțat, atunci este un semn că leguma a fost culeasă de mult timp. Deci ar fi mai bine să te orientezi către alta, mai proaspătă.
Citeste si: Varză murată. Când se pune, de fapt, varza la murat? Secretul pe care puţină lume îl ştie
Conopida. Mirosul conopidei este comparabil cu cel al verzei. Totuși, dacă este mai puternic, atunci însemană că leguma este veche și nu va fi delicioasă atunci când va fi gătită.
Citeste si: Dieta cu supă de varză. Topești cel puțin 4 kilograme, în doar 7 zile
Conopida. Leguma se poate păstra la frigider timp de 4 zile. Va fi pusă într-o pungă de plastic, desfăcută. Dacă vrei să o gătești imediat, nu trebuie să o speli înainte de a o pune la frigider. Dar, dacă vrei să aștepți câteva zile, atunci trebuie să tai buchetele de conopidă, să le speli și să le depozitezi în frigider.