Close sidebar
Close sidebar

Consumati aceste legume crude? Aveti grija! Multe sunt extrem de periculoase

Este extrem de importat sa consumam legume crude, insa, desi nu ne-am fi gandit, multe dintre ele ne fac mai mult rau decat bine daca le consumam in exces sau nepreparate termic.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Legumele sunt vitale intr-o dieta echilibrata. In timp ce majoritatea furnizeaza o doza optima de vitamine, minerale si fibre atunci cand sunt consumate crude, altele pot provoca indigestii, daca le consumam in exces. Printre acestea se numara cartofii, vinetele, fasolea, ciupercile sau spanacul.

Cartofii contin solanina si chaconina, doua substante considerate toxice pentru organism daca sunt consumate in cantitati mari. Din cauza amidonului, acestia sunt greu de diferat in stare cruda.

Nici f asolea rosie, soia sau mazarea nu ar trebui consumate crude deoarece pot declansa probleme ale tiroidei.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii au fost extaziați când au văzut la un zoo din China doi pui de panda. Apoi aceștia au început să latre- antena3.ro

Ciupecile contin o substanta toxica, numita agaritina, despre care se crede ca e cancerigena.

Desi e deseori consumat in salate, spanacul crud contine oxalati care interfereaza cu absortia calciului in sange. E foarte bine sa il mancam, insa in cantitati moderate.

Nici pastarnacul nu ar trebui consumat crud din cauza psolarenului, o substanta cu potential toxic, relateaza realitatea.net.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI