Close sidebar
Close sidebar

Consumul de cartofi creste presiunea arteriala! Specialistii spun ca acest obicei nu este benefic pentru organism!

Daca esti un impatimit al cartofilor si consumi acest aliment de cel putin patru ori pe saptamana, indiferent de felul in care ii gatesti, iti maresti riscul de a-ti creste presiunea arteriala.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Un studiu realizat de mai multi specialisti francezi au scos la iveala cat de nociv poate fi pentru corp acest obicei. Vinovat pentru acest lucru se pare ca este zaharul continut de cartofi, zahar care ajunge extrem de repede in sange si ridica mult nivelul glicemiei.

Difera putin procentele de risc in functie de modul in care alegi sa prepari cartofii. In cazul in care ii fierbi sau ii faci la cuptor, sansele de crestere a presiunii arteriale ajung la 11%, in timp ce consumul de cartofi prajiti urca acest risc la 17 procente. "Aceste studii sunt extrem de importante pentru a ramfica putin sanatatea in alimentatie si pentru ca oamenii sa stie riscurilor la care se expun", a spus unul dintre cei care au participat la acest studiu.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI