Cercetatorii de la Queen's University Belfast au descoperit ca nivelurile de arsenic au crescut in cazul multor produse, aproximativ 50% din produsele pe baza de orez, pentru copii, continand un nivel care depaseste limita legala din UE de arsenic anorganic.

„Bebelusii sunt mai vulnerabili la efectele arsenicului care poate interveni in dezvoltarea copilului si afecta sistemul imunitar si inteligenta. Iar lista nu se opreste aici,” explica profesorul Andy Meharg, citat de The Telegraph.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Orezul contine mai mult arsenic anorganic decat alte alimente, iar expunerea indelungata la aceasta substanta poate provoca o serie de probleme de sanatate, inclusiv probleme de dezvoltare, boli de inima, diabet si afectiuni ale sistemului nervos.

 

Sursa foto: Bunatati de la Oana


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si