Reprezentanti ai armatei sud-coreene au indicat ca lansarea- prima de la inasprirea sanctiunilor impuse de ONU- a fost facuta din poligonul Sunan, district in care se afla si aeroportul international nord-coreean.

SUA si Japonia au afirmat ca ar putea fi vorba despre o racheta cu raza medie de actiune si, conform estimarilor initiale, de aceasta data racheta a zburat la o inaltime si la o distanta considerabil mai mari decat cea lansata in 29 august.

Racheta a zburat pe deasupra insulei nipone Hokkaido, inainte de a cadea in Oceanul Pacific.

Premierul nipon Shinzo Abe a declarat ca tara sa "nu va tolera niciodata" actiunile periculoase ale Coreei de Nord.

"In cazul in care Coreea de Nord va continua sa mearga pe acest drum, nu va avea un viitor stralucit", a spus el.
 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

In Coreea de Sud, presedintele Moon Jae-in a convocat o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate Nationala, iar armata a facut propriul antrenament cu racheta balistica in Marea Japoniei, conform agentiei Yonhap.

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a condamnat si el lansarea rachetei, care contravine recomandarilor ONU.

El a lansat acuzatii la adresa Chinei si Rusiei principalii parteneri economici ai regimului de la Phenian.

"China si Rusia trebuie sa-si manifeste intoleranta fata de aceste lansari de racheta adoptand propriile actiuni directe", a spus Tillerson, amintind ca cea mai mare parte a petrolului furnizat Coreei de Nord provine din China si ca Rusia este cel mai mare beneficiar al muncii fortate practicate in Coreea de Nord.

Consiliul de securitate ONU se va reuni vineri, la cererea Japoniei si Statelor Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si