Close sidebar
Close sidebar

Coronavirus: după explozia de cazuri din valul 2, Suedia se pregătește să impună restricții dure

În timp ce majoritatea țărilor europene au optat pentru măsuri stricte de combatere a pandemiei de coronavirus, Suedia a emis doar recomandări privind distanțarea socială, dar a permis în continuare funcționarea școlilor, restaurantelor și barurilor și i-a îndemnat pe cetățeni să acționeze responsabil. Pe plan intern și internațional, strategia suedezilor a fost atât laudată cât și criticată.

Razvan Ilie,

Anders Tegnell, șeful comisiei de experți epidemiologi de la Stockholm

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Suedia se îndreaptă spre măsuri fără precedent în actuala criză generată de pandemia COVID-19, potrivit Daily Mail. Epidemiologul-șef al țării spune că are în vedere acum scurte restricții localizate cu scopul „de rupere a lanțului de transmitere”, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus la Stockholm.

Citeste si: Cum reușește Italia să evite al doilea val de coronavirus, după ce a fost devastată de primul

Răspunsul original al Suediei la coronavirus, fără nicio măsură de lockdown, este în pericol, după ce oficialii analizează o serie de restricții localizate pentru „ruperea lanțului”, pe fondul unui număr mare de cazuri la Stockholm.

Anders Tegnell: "Ne gândim la restricții limitate"

Epidemiologul-șef Anders Tegnell, "arhitectul" strategiei imunizării de turmă, a extins propunerile pe care le are în vedere pentru capitala țării, după ce a semnalat marți pentru prima dată schimbarea abordării.

Citeste si: Ţara care impune noi restricţii: Limită de 1 km pentru deplasările în jurul locuinţei

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

"Ne gândim la restricții destul de scurte, pentru a sparge lanțul de transmitere a infecției. Va fi vorba de cel mult două-trei săptămâni", a declarat Tegnell, miercuri, ziarului suedez Dagens Nyheter.

Citeste si: Țara care decretează starea de urgență până în luna octombrie

„Încă dezvoltăm conceptul, ca să spunem așa, dar probabil vom implementa măsuri de genul acesta”, a explicat Anders Tegnell.

Explozie de cazuri în Stockholm

Suedia a înregistrat doar 31 de decese asociate COVID-19 pe parcursul întregii luni septembrie. Cu toate astea, în ultimele zile capitala Stockholm a raportat un număr exploziv de noi infectări.

Citeste si: Noi măsuri în Italia: "Suntem în faţa unui potenţial focar de contaminare"

Suedia înregistrează în prezent mai puțin de 200 de cazuri noi pe zi, în medie- o cifră care a scăzut de la aproximativ 250 săptămâna trecută. Pentru comparație, țara înregistra zilnic aproximativ 1.000 de infecții în timpul vârfului crizei sale din iunie.

Cele mai multe decese din ultimii 150 de ani în Suedia

Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani în prima jumătate a anului 2020, potrivit biroului oficial de statistică al țării. Este un semnal cu privire la erorile strategiei neobișnuite adoptate de Guvernul de la Stockholm prin care nu s-au impus restricții severe în pandemie și s-a încercat "imunizarea de turmă".

Sursa: Daily Mail.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI