Close sidebar
Close sidebar

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, decizie de ultimă oră

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se pregăteşte să trimită o echipă în China pentru a stabili originea epidemiei de coronavirus

A.M.S.,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se pregăteşte să trimită o echipă în China pentru a stabili originea epidemiei de coronavirus, a anunțat directorul general al instituţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

"Sperăm să aflăm cum a început epidemia"

„Vom putea combate mai bine virusul când vom şti totul despre virus, inclusiv cum a apărut. Vom trimite o echipă săptămâna viitoare în China pentru a ne pregăti în acest sens şi sperăm să aflăm cum a început epidemia şi ce putem face în viitor pentru a ne pregăti”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de cotidianul francez Le Figaro, potrivit Mediafax.

Epidemia de coronavirus a izbucnit în oraşul chinez Wuhan, la finalul anului trecut.

10,1 milioane de cazuri de COVID-19 şi 502.802 decese

Până în prezent, la nivel mondial sunt 10,1 milioane de cazuri de COVID-19 şi 502.802 decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

Citeste si: Un nou virus gripal cu „potențial de pandemie” a fost descoperit în China

Pandemia de COVID-19 este 'departe de a se fi încheiat' şi 'chiar se accelerează', a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS),

Citeste si: Bilanțul cutremurător: 1 milion de oameni s-au infectat de Coronavirus în opt zile

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a solicitat întregii luni să acţioneze imediat, fără a aştepta un vaccin, transmite AFP.

'Marţi se împlinesc şase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un grup de cazuri de pneumonie cu cauză necunoscută, în China(...)

Vrem cu toţii să se termine. Dar realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat', a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online.

Pandemia de COVID-19 crește ca intensitate în multe țări

Epidemia de coronavirus crește ca intesitate în multe țări, chiar dacă, în altele, răspândirea bolii a încetinit. Experții susțin pandemia se comportă așa cum au prezis și că urmează al doilea val, așa cum s-a întâmplat și cu gripa spaniolă. „Acea gripă a ucis 50 de milioane în timpul celui de-al doilea val”, a declarat Ranieri Guerra, director adjunct al OMS, potrivit La Repubblica.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI