Mașina inspirată din filmul Avatar

Conceptul pe care îl propun greii de la Mercedes-Benz se numește VISION AVTR. Se poate observa cu ochiul liber că designul exterior al prototipului este inspirat din filmul Avatar. Mai mult decât atât, regizorul filmului care a făcut furori la scurt timp după ce a fost lansat, în 2009, James Cameron, a avut și el un cuvânt greu de spus în ceea ce privește dinamica prototipului VISION AVTR.

Amănuntul care a surprins toții fanii filmului Avatar

Cei de la Mercedes spun că mașina poate fi considerată mai mult o ”creatură vie” decât un autoturism obișnuit. La prima vedere se remarcă un amănunt nemaiîntâlnit până în prezent la un vehicul: solzii de pe spatele mașinii, care te duc cu siguranță cu gândul la personajele celebrului film Avatar.

Premieră și în ceea ce privește detaliile tehnice

Totodată, bateria VISION AVTR este bazată pe chimie organică și este complet reciclabilă, în timp ce tapițeria a fost construită din materiale vegetale.

Prototipul este prevăzut cu patru motoare electrice poziționate în dreptul fiecărei roți, mașina generând o putere totală de peste 476 de cai.

Este o premieră pentru cei de la Mercedes faptul că utilizează o tehnologie a bateriilor organice din materiale reciclabile.

Astfel, materialele bateriei au o funcție de încărcare foarte rapidă, mașina fiind 100% încărcată în cel mult 15 minute. Bateria asigură o autonomie de peste 700 de km, având o capacitate de aproximativ 110 kWh.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Tragedia aviatică din Iran. Bogdan Aurescu: Nu sunt victime din România

Citeste si: Scriitoarea Elizabeth Wurtzel, cunoscută pentru romanul autobiografic „Prozac Nation”, a murit

Citeste si: Horoscop 2020. Cea mai norocoasă zodie din acest an- Previziuni pentru toți nativii

De asemenea, sistemul de tracțiune este cu mult diferit față de ce vedem la o mașină obișnuită. Fiecare roată poată fi condusă separat în funcție de situația din trafic pe care o întâlnim.

Sursă fotografii: HEPTA

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si