Creditul nebancar - o alternativa la creditul bancar?
Optiunile de finantare nebancara au devenit un adevarat mecanism de sprijin pentru intreprinderi si persoanele fizice.
Datorita conditiilor avantajoase de acordare a creditelor, beneficiarii isi pot rezolva problemele rapid, fara sa mai treaca prin formalitati birocratice complicate. Insa, poate fi considerat imprumutul nebancar o alternativa la creditul bancar? Iata cateva aspecte importante de luat in considerare:
Unul dintre motivele principale pentru care un credit nebancar reprezinta o optiune grozava de imprumut este accesul rapid la suma de bani dorita.
Pe langa faptul ca institutiile financiare nebancare acorda finantarea foarte repede, unele dintre acestea ofera si posibilitatea de a obtine un imprumut fara a avea un istoric de creditare bun sau un venit stabil.
Avand in vedere acest aspect, da, creditul nebancar este o alternativa la cel bancar. Beneficiarii pot imprumuta exact cati bani au nevoie, indiferent ca este vorba de 200 de lei sau 4.000
de lei. Daca se intampla ca intr-o luna sa apara o cheltuiala neasteptata ori facturile la utilitati depasesc o anumita valoare, bancile nu vor acorda credite de doar cateva sute de lei pentru acoperirea acestor costuri.In cazul institutiilor financiare nebancare, nu este nevoie de un intreg dosar de acte sau deplasari la ghiseu, ci se pot imprumuta banii online, pentru o perioada scurta de timp ori pana la incasarea salariului.
In timp ce pentru creditele bancare sunt necesare o multime de acte si procedura de acordare a imprumutului este destul de anevoioasa, cele nebancare le ofera beneficiarilor sansa de a intra in posesia banilor cat mai repede cu putinta.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Sfaturi pentru începătorii din lumea păcănelelor
Cei care doresc sa acceseze imprumuturi nebancare pentru consum trebuie sa faca dovada unor venituri din salariu, pensie, somaj, alocatie sau alte castiguri cu caracter permanent ori semi-permanent. In plus, institutiile financiare nebancare solicita si o copie a actului de identitate, precum si numarul contului in care se vor livra banii.
Cerintele pentru obtinerea unui credit nebancar nu sunt deloc greu de indeplinit. Acest tip de finantare se adreseaza multor categorii de persoane, o conditie importanta fiind ca beneficiarii sa aiba rezidenta in Romania. Totodata, pot solicita un imprumut nebancar persoanele care au varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani, desi exista institutii unde se pot acorda credite si celor care au implinit 18 ani.
Daca dovedesc incasarea unor venituri periodice si detinerea unui cont bancar valabil, cu serviciu de internet banking activ, solicitantii sunt eligibili pentru un credit nebancar.
Citește și: Verificarea contului la Unibet: Cum se face și de ce este obligatorie procedura KYC
Este necesar sa se inteleaga faptul ca un credit bancar se acorda de catre banci si este supus regulilor si reglementarilor bancare, in timp ce imprumutul nebancar poate fi obtinut de la alte institutii financiare, precum societatile de credit sau IFN-urile. In mod sigur, finantarea nebancara reprezinta o alternativa la cea oferita de banci deoarece conditiile de creditare sunt mai avantajoase, iar banii se primesc rapid, direct in cont.