Datorita conditiilor avantajoase de acordare a creditelor, beneficiarii isi pot rezolva problemele rapid, fara sa mai treaca prin formalitati birocratice complicate. Insa, poate fi considerat imprumutul nebancar o alternativa la creditul bancar? Iata cateva aspecte importante de luat in considerare:

Acces facil si rapid la finantare

Unul dintre motivele principale pentru care un credit nebancar reprezinta o optiune grozava de imprumut este accesul rapid la suma de bani dorita.

Procesul de aprobare este mai flexibil decat in cazul imprumuturilor bancare. Mai exact, se poate obtine un credit urgent in 3 pasi simpli: stabilirea valorii imprumutului, alegerea intervalului de timp in care vor fi restituiti banii si completarea unui formular online cu datele personale.

Citește și: Cea mai nouă metodă de înșelăciune. Ancheta polițiștilor, după ce mai multe persoane făceau împrumuturi la C.A.R. cu adeverințe de angajat false

Pe langa faptul ca institutiile financiare nebancare acorda finantarea foarte repede, unele dintre acestea ofera si posibilitatea de a obtine un imprumut fara a avea un istoric de creditare bun sau un venit stabil.

Posibilitatea obtinerii unor sume mai mici de bani

Avand in vedere acest aspect, da, creditul nebancar este o alternativa la cel bancar. Beneficiarii pot imprumuta exact cati bani au nevoie, indiferent ca este vorba de 200 de lei sau 4.000

de lei. Daca se intampla ca intr-o luna sa apara o cheltuiala neasteptata ori facturile la utilitati depasesc o anumita valoare, bancile nu vor acorda credite de doar cateva sute de lei pentru acoperirea acestor costuri.

In cazul institutiilor financiare nebancare, nu este nevoie de un intreg dosar de acte sau deplasari la ghiseu, ci se pot imprumuta banii online, pentru o perioada scurta de timp ori pana la incasarea salariului.

Pachet minim de documente necesare

In timp ce pentru creditele bancare sunt necesare o multime de acte si procedura de acordare a imprumutului este destul de anevoioasa, cele nebancare le ofera beneficiarilor sansa de a intra in posesia banilor cat mai repede cu putinta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Sfaturi pentru începătorii din lumea păcănelelor

Cei care doresc sa acceseze imprumuturi nebancare pentru consum trebuie sa faca dovada unor venituri din salariu, pensie, somaj, alocatie sau alte castiguri cu caracter permanent ori semi-permanent. In plus, institutiile financiare nebancare solicita si o copie a actului de identitate, precum si numarul contului in care se vor livra banii.

Condiții minime de eligibilitate

Cerintele pentru obtinerea unui credit nebancar nu sunt deloc greu de indeplinit. Acest tip de finantare se adreseaza multor categorii de persoane, o conditie importanta fiind ca beneficiarii sa aiba rezidenta in Romania. Totodata, pot solicita un imprumut nebancar persoanele care au varsta cuprinsa intre 20 si 70 de ani, desi exista institutii unde se pot acorda credite si celor care au implinit 18 ani.

Daca dovedesc incasarea unor venituri periodice si detinerea unui cont bancar valabil, cu serviciu de internet banking activ, solicitantii sunt eligibili pentru un credit nebancar.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Citește și: Verificarea contului la Unibet: Cum se face și de ce este obligatorie procedura KYC

Este necesar sa se inteleaga faptul ca un credit bancar se acorda de catre banci si este supus regulilor si reglementarilor bancare, in timp ce imprumutul nebancar poate fi obtinut de la alte institutii financiare, precum societatile de credit sau IFN-urile. In mod sigur, finantarea nebancara reprezinta o alternativa la cea oferita de banci deoarece conditiile de creditare sunt mai avantajoase, iar banii se primesc rapid, direct in cont.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si