Cu cât cresc salariile profesorilor după grevă? După trei săptămâni de grevă generală, profesorii au convins guvernul să includă într-o ordonanţă de urgenţă angajamentul că de la 1 ianuarie 2024 salariul de bază al profesorului debutant va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. 

Cât vor câștiga cadrele didactice?

Cu cât cresc salariile profesorilor după grevă? Cât vor câștiga cadrele didactice?

Cu cât cresc salariile profesorilor după grevă? Cât vor câștiga cadrele didactice?

[Sursa foto: PixaBay]

De la 1 iunie 2023, salariile de bază ale personalului didactic şi ale personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar şi din învăţământul superior se majorează cu suma 1.300 de lei brut pentru fiecare funcţie, în timp ce salariile de bază ale personalului nedidactic se majorează cu 400 de lei brut pentru fiecare funcţie. Profesorii vor primi în octombrie primă în valoare de 1.500 de lei, se arată în altă ordonanţă adoptată de executiv luni, 12 iunie 2023.

Citește și: Vacanță de vară 2023. Când iau elevii vacanță după greva din educație?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De la 1 ianuarie 2024, pentru profesori debutanţi şi asistenți universitari din sistemul public de învăţământ grila de salarizare se stabilește pornind de la salariul mediu brut pe economie, utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023, potrivit OUG nr. 57 adoptate de executiv luni, 12 mai, transmite Economica.net.

Când revin elevii în bănci după greva profesorilor?

Cu cât cresc salariile profesorilor după grevă? Cât vor câștiga cadrele didactice?

Cu cât cresc salariile profesorilor după grevă? Cât vor câștiga cadrele didactice?

[Sursa foto: PixaBay]

Greva din educație a luat sfârșit pe 12 iunie 2023, după mai bine de trei săptămâni de proteste și negocieri continue cu guvernanții. Cadrele didactice au salarii mai mari.

Citește și: Nicolae Ciucă analizează propunerea lui Bogdan Mateescu pentru Justiție: Un profesionist cu potențial extins

„Trebuie să ne aducem aminte că motivul pentru care școala se termină în jur de 15 iunie, urmată de examenele naționale, într-un calendar destul de strâns, este legat de modul în care se desfășoară activitatea de învățământ în toată țara, atunci când temperaturile cresc. Pentru binele nostru, al tuturor, și mai ales pentru binele copiilor, este bine ca perioada cu temperaturi ridicate să nu fie o perioadă în care se desfășoară activități școlare, mai ales acolo unde infrastructura nu permite răcirea temperaturilor în școli. Din acest motiv, din nou, pentru binele elevilor, este bine să rămânem în calendarul școlar asumat”,  a explicat Ministrul Educației, Ligia Deca.

Decizia este una benefică pentru elevi, după cum a precizat Ligia Deca. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si