Close sidebar
Close sidebar

Cultivam BIO sub 1%! Fermierii se plang ca nu sunt ajutati de stat

Cererea mare pentru produsele ecologice ar putea face din terenurile noastre mina de aur a Europei Fermierii se plang insa ca nu sunt ajutati de stat, asemenea celorlalti producatori din Uniune si din aceasta cauza multi s-au vazut nevoiti sa renunte la afacere.

Andreea Ciobanu,


DISTRIBUIE
acest articol

Ultimele date Eurostat arata ca tara noastra e sub Bulgaria ca suprafata acoperita de culturi organice.

Primul sat certificat ecologic din Romania e in judetul Sibiu, la Vurpar, unde au fost atestate ca fiind 100% naturale circa 800 de hectare de pasune.

Florin Dragomir e proprietar peste o suprafata uriasa:180 de hectare sunt numai ale lui insa afacerea nu este atat de profitabila pe cat ar trebui sa fie.

Sacrificiul pe care fermierii il fac acum e mare si chiar daca se straduiesc sa pastreze certificarea ecologica spun ca fara ajutorul statului nu vor reusi.

Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

Citeste si: Partii cu probleme! Primarul investeste in continuare sume exorbitante in domeniul schiabil

In lipsa unui program solid menit sa incurajeze agricultura bio, din ce in ce mai multi crescatori s-au vazut nevoiti sa renunte si au vandut turmele.

15 000 de animale cresc libere in Vurpar.
Desi fermierii le hranesc cu furaje naturale, iar carnea pe care o vand e bio, banii sunt aceiasi- spun ei.

Stam prost cand vine vorba de agricultura ecologica in conditiile in care cererea pentru produse bio pe piata din Europa e in crestere.

In cele mai recente date Eurostat, ne situam la coada clasamentului cu doar 1,9% din suprafata organica exploatata, dupa vecinii bulgari si dupa tari cu traditie precum Spania sau Grecia.
Singurele state care nu ne depasesc sunt Irlanda, adica al treilea cel mai bogat stat din Europa sustinut de investitii straine, Islanda supranumita patria gheizerilor si Malta, recunoscuta pentru solul stancos.

Austriecii, in schimb, stau cel mai bine in top cu 23%- suprafata acoperita de culturi bio si ferme ecologice.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI