Totodată, Elon Musk este la un pas să ia cel mai mare bonus din istoria lumii: 55 mld. dolari. Acesta este directoul mai multor companii de succes si pare să fie de fiecare data în prim plan când vine vorba de lansarea unor noi tehnologii.

Cum a reușit Elon Musk să devină cel mai bogat om din lume?

Elon Musk s-a născut la data de 28 iunie 1971 în Pretoria, Africa de Sud, probleme apar încă din copilărie.

Părinţii săi divorţează, iar cei doi fraţi, Elon şi Kimbal, aleg să locuiască alături de tatăl lor. “N-a fost deloc o idee bună”, a declarat Musk pentru Rolling Stone, relaţia sa cu tatăl său fiind una extrem de dificilă.

În anul 1983, un Elon Musk de 12 ani vinde unei reviste tehnologice un joc video simplu, intitulat “Blastar”, pentru suma de 500 de dolari. Anii săi de şcoală, însă, nu au fost deloc plăcuţi aceste fiind adesea bătut sau agresat verbal de copiii de la şcoală.

Însă, după absolvirea liceului, Elon Musk împreună cu mama, fratele şi sora sa se mută în Canada unde acesta îşi va începe studiile superioare la Queen’s University din Kingston Ontario. După doi ani de studii, se mută la Universitatea din Pennsylvania unde obţine licenţa în fizică şi economie.

Cum a devenit Elon Musk cel mai bogat om din lume. A intrat în afaceri la 12 ani

Cum a devenit Elon Musk cel mai bogat om din lume. A intrat în afaceri la 12 ani

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Cine a fost Neil Armstrong, primul om care a pasit pe luna

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

După facultate, acesta pleacă în California pentru a urma un doctorat la facultatea Stanford, însă renunţă după câteva săptămâni pentru a se focusa, alături de fratele său Kimbal, de lansarea primei lor companii, Zip2. Cu ajutorul unor investiţii venite de pe Silicon Valley, compania ce oferea informaţii despre transport şi trafic pentru ziare precum New York Times şi Chicago Tribune, ajunge să fie cumpărată pentru suma de 341 de milioane de

dolari, Musk obţinând astfel 22 de milioane de dolari. Acesta obişnuia, adesea, să doarmă la birou şi să se spele la o cazare oferită tinerilor din apropiere.

Musk urmează să-şi lanseze următoarea companie, mai exact site-ul de banking online intitulat X.com cu 10 milioane din cele 22 obţinute din Zip2. După un an, compania sa se uneşte cu Confinity, compania lui Peter Thiel, astfel formând PayPal. Sud africanul este numit director general, însă o neînţelegere în companie duce la concedierea sa şi înlocuirea cu Peter Thiel în anul 2000.

În 2004, Elon Musk face o investiţie de 6,5 mil. dolari în Tesla Motors, companie fondată original în 2003 de Martin Eberhard şi Marc Tarpenning, ce va produce exclusiv maşini electrice. Elon Musk îşi asumă un rol activ în companie şi ajută la crearea şi lansarea primei maşini în anul 2006. La lansarea Roadster-ului, Musk este totodată finanţator, dar şi director general al companiei.

Astfel, anul 2020 a fost unul dintre cele mai de succes pentru cele două companii ale sale, deoarece SpaceX completează o înţelegere cu NASA ce trimite în luna noiembrie pentru prima oară astronauţi în spaţiu la bordul rachetelor companiei. Tesla a intrat în luna decembrie în rândul celor 500 de companii trecute în indexul S&P 500, lucru ce a crescut valoarea acţiunilor considerabil. În prezent, capitalizarea companiei se apropie de suma de 500 de miliarde de dolari.

Citeste si: Motivul pentru care Andreea Mantea a apărut umflată la față în ultimele zile, pe micile ecrane. Vedeta TV le spune urmăritorilor ce s-a întâmplat cu ea. „Tremur de durere. Iau foarte multe pastile.”- kfetele.ro

Citeste si: TikTok, interzis oficial în SUA! Donald Trump: „Veţi vedea ce voi face”- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Astfel, datorită acestor mari succese, dar mai ales al creşterii în valoare a companiei Tesla, Elon Musk a fost declarat pe data de 7 ianuarie 2021 cel mai bogat om al lumii cu o avere estimată la 187 de miliarde de dolari. Acesta l-a întrecut pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, ce deţinea acest titlu încă din iulie 2015.

Citeste si: Cum arata casa lui Bill Gates din Washington. A costat peste 120 milioane de dolari

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si