Close sidebar
Close sidebar

Cum arata faimoasa moschee construita de sultanul Ahmet, la care se face referire in serialul “Kosem”, difuzat de Kanal D

In timpul domniei lui Ahmet I a fost construita celebra Moschee Albastra din Istanbul. Despre mareata constructie se vorbeste mult si in serialul “Kosem”, dar desi au aparut desene ale ei, nu a fost aratata pana acum.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Moscheea exista in realitate si este considerata o bijuterie a Istanbului. Moscheea a fost ridicata pe locul vechiului palat al imparatilor bizantini.

Conform revistei Historia, constructia a inceput in august 1609 cu o ceremonie la care a participat insusi sultanul, care-si propusese sa ridice cea mai impresionanta moschee din intregul imperiu. I se spune moscheea albastra datoriata celor aproximativ 21.000 de placi de ceramica din Iznik (Niceea) ce o decoreaza in interior si ii confera o culoare albastra. 

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Ahmed I a murit in anul 1617 si a fost inmormantat intr-un mausoleu de langa Moscheea Albastra.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI