Cumpărăturile online sunt o activitate tot mai populară și în România, iar fenomenul este ușor de explicat, prin prisma multiplelor avantaje pe care această formă de comerț o oferă clienților. Disponibilitatea la orice oră a magazinelor, termenul scurt de livrare și gama foarte variabilă disponibilă oricând sunt doar trei dintre motivele pentru care tot mai mulți oameni preferă să își facă online cumpărăturile. Una dintre piețele favorizate de acest fenomen este cea a pieselor auto, întrucât specificul anumitor componente le făcea uneori foarte dificil de găsit în magazinele obișnuite.

Totuși, încă există problema încrederii în comerțul virtual, pentru că lipsa contactului direct cu vânzătorul și cu produsul îi face pe mulți sceptici cu privire la seriozitatea ofertelor și calitatea produselor. Dacă te orientezi, vei reuși să găsești piesele auto pe care le cauți pe site-uri de încredere, iar totul va decurge bine.

Cercetează piața

Cum numărul magazinelor care vând piese auto pe internet este foarte mare, prețurile și termenii de vânzare pot varia semnificativ. Înainte de a alege o platformă de pe care să achiziționezi piesele de care ai nevoie, cercetează foarte bine oferta. Poți utiliza un motor de căutare, cu ajutorul căruia să cauți componenta dorită pe mai multe site-uri ale magazinelor de piese, însă te poți folosi și de site-urile care îți oferă posibilitatea de a vizualiza toate ofertele disponibile pentru produsul respectiv. Acolo, ai posibilitatea de a ordona prețurile în ordine crescătoare sau descrescătoare, iar un simplu click te va duce direct pe site-ul vânzătorului preferat.

O altă mână de ajutor ți-o pot oferi ceilalți șoferi care au cumpărat piese auto de pe internet. Nu ezita să consulți grupurile de pe rețelele de socializare ori forumurile dedicate iubitorilor de mașini, pentru că aceștia prezintă garanția de a fi oameni sinceri în sfaturile pe care le oferă, bazându-se în general pe propriile experiențe.

Verifică ce cod OEM are piesa dorită

Dacă deții o mașină Ford, de pildă, trebuie să știi că fiecare componentă a acesteia are un cod OEM, prin intermediul căruia te poți asigura că înlocuitorul pe care îl achiziționezi va

fi compatibil cu modelul autoturismului tău. Dacă nu reușești să afli acest cod, poți transmite magazinului seria de șasiu a mașinii tale, iar cei de acolo îți vor putea comunica dacă piesa de care ai nevoie este disponibilă pe stoc. Poți achiziționa cu încredere piese auto Ford de la epiesa.ro, apelând la această metodă. O variantă de utilizare a codului OEM este și aceea de a-l căuta pe acesta direct prin intermediul unui motor de căutare, care îți va genera drept rezultate toate magazinele online care vând componenta respectivă, iar tu îl vei putea alege pe cel care îți convine cel mai mult.

Verifică termenii și condițiile magazinului

Fiecare magazin online are o anumită politică de vânzare, care poate influența modul în care se face plata, termenul și costul de livrare, dar și posibilitatea de a returna sau schimba produsele. În cazul în care achiziționezi piese despre care nu ești sigur că vor fi potrivite nevoilor tale, trebuie să fii sigur că magazinul permite să le returnezi și să primești banii înapoi, sau măcar să ai posibilitatea de a le înlocui cu unele potrivite. În general, toate aceste detalii sunt clarificate în termenii și condițiile magazinelor, disponibile pe site-uri. De asemenea, este foarte bine să te asiguri și că site-ul asigură suport tehnic clienților, pentru a ști astfel că poți apela la vânzător în cazul în care ai nevoie de informații suplimentare despre comanda ta sau despre piesele cumpărate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Cumpărăturile făcute online sunt o variantă la îndemână, rapidă și comodă, dar în cazul pieselor auto trebuie să fii foarte sigur că ceea ce comanzi este și lucrul de care ai nevoie. De asemenea, trebuie să ai garanția că vânzătorul oferă seriozitate și calitate, prin verificarea termenilor și condițiilor pe care le vei găsi pe site-ul acestuia sau la adresele ori numerele sale de contact.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si