Cum se coc corect vinetele. Iată secretul marilor bucătari!
Vinetele pot fi coapte pe grătar, direct pe flacăra aragazului sau în cuptor, în tava aragazului protejată cu hârtie de copt.
În cazul în care le coacem în cuptorul aragazului, înainte de a aşeza vinetele în tavă le înţepăm cu o furculiţa, pe toată suprafaţa, astfel încât acestea să nu crape.
Citeste si: VIDEO| Pizza care nu îngrașă. Cum se prepară
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Întoarcem cu atenţie vinetele pe toate părţile, inclusiv la capete. Acestea sunt gata dacă sunt moi atunci când le apăsăm cu o lingură. Timpul de coacere depinde de mărimea vinetelor.
Citeste si: Cei mai buni castraveti murati! In Ardeal, gospodinele au un ingredient surpriza care le da un gust deosebit
Dacă vinetele sunt coapte pe aragaz, luăm vinetele coapte şi le lăsăm puţin să se răcească. Tăiem coadă vinetelor, apoi le tăiem în două pe lung.