Close sidebar
Close sidebar

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019. Clip video publicat de AEP

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut publice mai multe materiale video care vin în sprijinul alegătorilor din diaspora care vor să voteze la alegeri prezidențiale 2019.

Raluca Ionita,

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) îi sprijină pe alegătorii români din străinătate care doresc să își exercite dreptul de vot la alegeri prezidențiale 2019 și pune la dispoziția acestora clipuri video menite să ilustreze tehnica votării la scrutinul prezidențial.

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019

AEP a realizat, cu susținere Televiziunii Române, două clipuri informative, unul pentru votul la secția de votare din străinătate și un altul pentru votul prin corespondență.

Materialele au fost făcute publice pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook a Autorității Electorale Permanente.

Urmărește în clipul de mai jos cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019:

Votul la secția de votare din străinătate

Votul prin corespondență

Alegeri prezidențiale 2019. Lista completă a secțiilor de votare din diaspora- AICI pot vota românii

Alegeri prezidențiale 2019. A fost aprobată lista completă a secțiilor de votare din străinătate, prin hotărârea AEP, la propunerea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Lista conține un număr total de 835 secții de votare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Hotârârea AEP urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Alegeri prezidențiale 2019. "Propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate au fost transmise în mai multe etape de către Ministerul Afacerilor Externe și au fost aprobate prin hotârâri succesive ale AEP.

Citeste si: Alegeri 2019 pregătiri. Măsuri împotriva blocajelor

Citeste si: Dan Barna- alegeri prezidențiale 2019. Se plânge că e atacat: "Presa are un singur obiectiv, să inventeze lucruri despre Dan Barna"

Citeste si: Sondaj alegeri prezidențiale 2019! Dan Barna a scăzut după ancheta Rise Project

Potrivit acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.", informează stiridiaspora.

Cum se votează în diaspora la alegeri prezidențiale 2019

Alegeri prezidențiale 2019. Lista completă a secțiilor de votare din diaspora- AICI pot vota românii

AICI găsiți lista celor 835 de secții de votare din străinătate pentru Alegeri prezidențiale 2019.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI