Plimbările, yoga sau sporturile în echipă sunt remediile care înving depresia și anxietatea. Un studiu recent arată că exercițiile fizice sunt o metodă eficientă de a preveni instalarea acestor boli. Sportul are o putere la fel de mare ca și a medicamentelor antidepresive, susțin specialiștii.

Cum te poți feri de stres, depresie și anexietate? Combate bolile fără efecte adverse

Citeste si: Amical Anglia- România înainte de EURO 2020; Meciul se va disputa la 7 iunie

Explicația este dată de faptul că în timpul exercițiilor fizice, creierul eliberează endorfine, dopamină și serotonină. Aceleași substanțe folosite frecvent în medicamentele antidepresive. Deasemenea, sportul crește stima de sine și îmbunătățește capacitatea de a efectua sarcini noi.

Cum te poți feri de stres, depresie și anexietate? Combate bolile fără efecte adverse

Cercetătorii afrimă că exercițiile fizice sunt recomandate în combaterea bolilor mintale. Ei îi sfătuiesc pe oamenii care suferă de depresie să înceapă cu pași mici: o plimbare de 10 minute, iar apoi timpul să crească progresiv.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cum te poți feri de stres, depresie și anexietate? Combate bolile fără efecte adverse

Ieșirile în natură sunt benefice pentru aportul de vitamina D, care contribuie la îmbunătățirea stării de spirit.

Citeste si: Dacian Cioloș: „Seninătatea doamnei ministru al Educației, Monica Anisie, ne dă fiori. Sistemul de educație din România nu e în stare să formeze tineri capabili să se descurce în situații concrete de viață”

Un sfat din partea specialiștilor este ca exercițiile fizice să fie făcute împreună cu un prieten de încredere, dar nu tot timpul. Ședințele de 45 de minute, efectuate de trei până la cinci ori pe săptămână, au cele mai bune efecte asupra sănătății mintale, spun cercetătorii.

În plus, ei recomandă persoanelor cu anxietate socială să meargă la cursuri de yoga.

Citeste si: Românii consumă cancer pe pâine. Vezi care este alimentul făcut cu o substanţă folosită la dezgheţarea şoselelor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si