Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 2 noiembrie 2023. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de  Banca Națională a României.

Află care sunt, în timp real, noile valori ale monedelor internaționale pe stirilekanald.ro!

Curs valutar BNR 2 noiembrie 2023

Euro- 4.9693 lei

Dolar american - 4.6735 lei

Lira sterlină- 5.6978

lei

Franc elvețian- 5.1734 lei

Gram de aur- 298.8651 lei

Curs valutar BNR 1 noiembrie 2023

Euro- 4.9685 lei

Dolar american - 4.7086 lei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lira sterlină- 5.7168 lei

Franc elvețian- 5.1817 lei

Gram de aur- 300.1013 lei

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 2 noiembrie 2023, un euro se tranzacționează la valoarea de 4.9685 lei, în creștere cu +0.01%. Dolarul american se tranzacționează la valoarea de 4.7086 lei, în creștere cu +0.05%.

Curs valutar 2 noiembrie 2023

Moneda euro și dolarul au crescut pe 1 noiembrie!

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Hamas ocupă locul 5 în Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume. Cine se află pe primul loc?

Războiul din Orientul Mijlociu ar putea cauza o creștere foarte mare a prețului petrolului

Un potențial șoc energetic la nivel global se poate instala, în urma atacului grupării teroriste Hamas asupra Israelului.

Economiștii și decidenții politici au monitorizat evoluția războiului și au studiat conflictele anterioare din Orientul Mijlociu pentru a putea determina posibile repercursiuni economice în cazul în care conflictele se vor intensifica și se vor extinde în întreaga regiune.

Un nou studiu al Băncii Mondială spune că o astfel de criză s-ar putea suprapune cu problemele create deja pe piața energetică de războiul Rusiei din Ucraina.

„Ultimul conflict din Orientul Mijlociu vine după cel mai mare șoc pentru piețele de mărfuri din anii ’70 – războiul Rusiei cu Ucraina. Dacă conflictul ar escalada, economia globală s-ar confrunta pentru prima dată în decenii cu un dublu șoc energetic – nu numai de la războiul din Ucraina, ci și din Orientul Mijlociu”,  a spus Indermit Gill, economistul șef al Băncii Mondiale și vicepreședinte senior pentru economie și dezvoltare, într-o declarație, alături de acest raport.

Curs valutar 2 noiembrie 2023

Vezi noile cotații pentru euro și dolar

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Curs valutar BNR, 1 noiembrie 2023: La ce valoare se realizează cursul de schimb euro-leu?

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, prețurile petrolului, care se situează în prezent în jurul sumei de 85 de dolari pe baril, ar putea avea o medie de 90 de dolari pe baril. 

Totodată, organizația se aștepta ca prețurile petrolului să scadă în următorul an. Aceste previziuni pot fi afectate de perturbările în furnizarea petrolului, potrivit europafm.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si