Curs valutar BNR, 23 noiembrie 2023: La ce valoare ajunge euro?
Consultă cursul valutar BNR pentru data de 23 noiembrie 2023. Vezi cum au evoluat euro și dolarul în ziua de joi.
Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 23 noiembrie 2023. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de Banca Națională a României.
Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.
Un euro- 4.9710
Un dolar- 4.5522 lei
Un franc elvețian- 5.1572 lei
O liră sterlină- 5.7135 lei
Un gram de aur- 291.6931 lei
Un euro- 4.9707 lei
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Un dolar- 4.5603 lei
Un franc elvețian- 5.1563 lei
O liră sterlină- 5.7108 lei
Un gram de aur- 293.2832 lei
Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 23 noiembrie 2023, un euro se tranzacționează la valoarea de 4.9707
lei, în creștere cu +0.01%. În ceea ce privește evoluția dolarului american, acesta se tranzacționează la valoarea de 4.5603 lei, în creștere cu +0.02%.Potrivit analizelor BNR, este probabil să asistăm, în următoarea perioadă, la o creștere a numărului insolvențelor. Evoluția ar fi în linie cu așteptările la nivel european, a spus Cristian Popa, membru al Consiliului de Administrație al BNR, citat de Agerpres, potrivit Ziarul Financiar.
„În acest mediu, de decelerare economică alertă, şi de adaptare la un mediu global în care capitalurile sunt mai scumpe, analizele noastre arată că este probabil să asistăm în perioada următoare la o creştere a numărului insolvenţelor, evoluţie ce ar fi în linie cu aşteptările la nivel european. Şi care nu ar trebui să surprindă. Foarte important: nu e doar la noi. Şi analizele colegilor noştri din Europa de Vest arată acelaşi lucru.
În Germania a început deja să se vadă în cifre. De asemenea, pe măsură ce guvernele vor începe să restrângă schemele de sprijin, resursele ce pot fi accesate de unele companii vor deveni mai rare. Cehia a început să strângă cureaua deja. Şi cumva este normal ca guvernele să caute să îşi limiteze intervenţiile în economia privată, pandemia a trecut/şocurile au fost în general depăşite.
În acest context, de diminuare a sprijinului amplu acordat, diminuare necesară dacă mă întrebaţi pe mine, ne aşteptăm să vedem o creştere a insolvenţelor, dar şi o anumită creştere a ratei neperformanţei în sectorul bancar. Important: nu vorbim de schimbări radicale, venim după un deceniu de rată NPL în continuă scădere, ci mai degrabă de evoluţii normale, de aşteptat într-un mediu economic complicat”, a spus Cristian Popa, la conferinţa „Oportunităţi şi provocări în restructurarea preventivă”, a menționat Cristian Popa, potrivit surselor citate anterior.