UPDATE Curs valutar BNR 27 iulie 2023. La ora 13.00, BNR a anunțat noile cotații:

Euro- 4,9285
Dolarul american- 4,4289
Lira sterlină- 5,7405
Franc elvețian- 5,1713
Gramul de aur- 281,1260

Cursul euro a urcat miercuri, 26 iulie, cu 0,19%, până la valoarea de 4,9292 lei/euro. Imediat, s-au simțit modificările la casele de schimb valutar.

Dolarul american a ajuns de la 4.4515 lei de la 4.4539 lei- o scădere de 0.0024 lei.  

Curs valutar BNR 27 iulie 2023.  Ce au afișat casele de schimb

La casele de schimb valutar, moneda euro este în ușoară scădere, fiind vândută cu valori cuprinse între 4,9150 lei și 4,94 lei.

Curs BNR 26 iulie 2023

Euro EUR 4.9292
Dolarul american USD 4.4515
Lira sterlina GBP 5.7436
Franc elvetian CHF 5.1666
Gramul de aur XAU 282.2047

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Știrile Kanal D   vă prezintă în timp real noile cotații ale monedelor internaționale. Fiecare actualizare are loc la ora 13.00 a zilei. 

Curs valutar BNR 27 iulie 2023: Anunțul făcut de BNR

Curs valutar BNR 27 iulie 2023: Anunțul făcut de BNR

[Sursa foto: Pexels.com]

În actualul context economic, piața valutară este relativ stabilă în România de mai mulți ani. Printre motivele stabilității din 2023 se află faptul că datoria publică nu este copleşitoare, iar BNR are rezerve valutare considerabile.

Citește și: Curs valutar BNR 26 iulie 2023. Ce se întâmplă azi la casele de schimb

BNR: Rata anuală a inflaţiei va continua probabil să scadă în următoarele luni

Consiliul de administraţie al BNR a decis pe data de 5 iulie menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7%.â

Citește și: Cine este Joe Lewis, patronul miliardar al clubului de fotbal Tottenham Hotspur, inculpat în SUA. "Boxerul" s-a îmbogățit după ce a pariat împreună cu Soros în "Miercurea Neagră"

Curs valutar BNR 27 iulie 2023: Anunțul făcut de BNR

Curs valutar BNR 27 iulie 2023: Anunțul făcut de BNR

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

”În ceea ce priveşte evoluţiile viitoare, membrii Consiliului au arătat că rata anuală a inflaţiei va continua probabil să scadă în următoarele luni în linie cu cea mai recentă prognoză pe termen mediu, publicată în Raportul asupra inflaţiei din mai, care anticipa coborârea acesteia la nivelul de o cifră în trimestrul III, iar apoi la 7,1% în decembrie 2023 şi la 3,9% la finele orizontului proiecţiei.

S-a observat că determinanţii majori ai descreşterii viitoare a ratei anuale a inflaţiei rămân factorii pe partea ofertei, în principal efectele de bază dezinflaţioniste şi ameliorarea funcţionării lanţurilor globale de producţie/aprovizionare, alături de amplele corecţii descendente consemnate în ultimele trimestre de cotaţiile unor mărfuri, mai ales ale energiei, ţiţeiului şi materiilor prime agroalimentare, pe fondul detensionării pieţelor en-gros.

Efectele de bază vor continua să se manifeste îndeosebi pe segmentul produselor energetice, precum şi pe cel al alimentelor procesate, afectând astfel vizibil şi dinamica inflaţiei de bază în perioada următoare, în timp ce influenţele descreşterii unor cotaţii sunt de aşteptat să se transmită treptat”, au remarcat membrii Consiliului.

Citește și: Prețurile la energie vor crește din nou. Ce sume vor scoate românii din buzunare la iarnă? Anunțul ministrului Energiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si