Vă prezentăm cursul valutar al zilei de 30 octombrie 2023. Banca Națională a României anunță, în fiecare zi, la ora 13, noul curs valutar. Stirilekanald.ro transmite, în timp real, noile valori ale monedelor internaționale.

Curs valutar BNR azi, 27 octombrie 2023

Euro- 4,9681 lei

Dolar american- 4,7033 lei

Lira sterlină- 5,7085 lei

Franc elvețian- 5,2266 lei

Gram de aur- 300,3958 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Euro a înregistrat vineri o ușoară creștere, de +0.08%, și a ajuns la 4,9681 lei. În schimb, dolarul american este într-o ușoară scădere. Ca valoare, a ajuns la 4.7033 lei. Scăderea este de -0.09%.

Citește și: Legea cu noile taxe și impozite, promulgată de președintele Iohannis. De când se aplică măsurile fiscale

Euro a încheiat săptămâna la un nivel de 4.9681 lei

Euro a încheiat săptămâna la un nivel de 4.9681 lei

[Sursa foto: Pexels.com]

Ce se va întâmpla cu euro în următorul an?

Analiştii financiari din cadrul asociaţiei CFA România au lansat o prognoză legată de evoluția euro în următoarele 12 luni. Astfel, în ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, peste 84% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Lucrurile par destul de evidente, având în vedere că nu a fost înregistrată nicio opinie de apreciere.  

Conform datelor oferite, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 5,0169 lei pentru un euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0607 lei pentru un

euro.

Curs valutar BNR, 30 octombrie 2023

Curs valutar BNR, 30 octombrie 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

Bursele europene au închis joi în scădere

Avem noi informații și de pe piața burselor europene. Pieţele bursiere europene au închis joi în scădere. Asta s-a întâmplat pe fondul faptului că atenţia investitorilor a rămas orientată spre rezultatele financiare ale companiilor din trimestrul al treilea şi randamentele obligaţiunilor de stat. 

Mai exact, indicele regional Stoxx 600 a coborât cu 0,5%, majoritatea sectoarelor şi burselor majore fiind pe negativ.

Citește și: Curs valutar BNR, 27 octombrie 2023. Ultimele evoluții de pe piața valutară- UPDATE

Cele mai mari pierderi au fost înregistrate la acțiunile auto, de 2,1%, deoarece rezultatele raportate de companiile de profil au dezamăgit, în timp ce acţiunile companiilor de călătorii au scăzut cu 1,3%.

În ceea ce privește companiile de tehnologie, acestea au urcat cu 0,2%. Indicele acestora a recuperat pierderile după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a confirmat aşteptările că va menţine ratele dobânzilor stabile după 10 creşteri consecutive. Euro a rămas sub presiune faţă de lira sterlină şi dolarul american.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si