Curs valutar BNR, 6 noiembrie 2023. Banca Națională a României anunță, în fiecare zi, la ora 13.00, noul curs valutar. Stirilekanald.ro transmite, în timp real, noile valori ale principalelor valute. 

Curs valutar BNR 6 noiembrie 2023

Euro- 4.9695 Lei 

Dolar american - 4.6224 lei

Lira sterlină- 5,7391 lei

Franc elvețian- 5,1564 lei

Gram de aur- 295,2551 lei

Curs valutar BNR 3 noiembrie 2023

Euro- 4.9701 Lei 

Dolar american - 4.6698 lei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lira sterlină- 5.7072 lei

Franc elvețian- 5.1613 lei

Gram de aur- 298.3756 lei

Un euro a fost cotat, vineri, la 4.9701 Lei, fiind într-o zonă de stabilitate. Dolarul american a fost cotat la 4.6698 lei.

Euro se află într-o zonă de stabilitate

Euro se află într-o zonă de stabilitate

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Curs valutar BNR, 3 noiembrie 2023: Va continua să crească euro?

Nicolae Ciucă: Măsura plafonării plăţilor cash trebuie să fie revizuită cât mai curând

Unul dintre cele mai fierbinți subiecte economice ale zilei este legat de plafonarea plăților cash. Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului, a declarat luni, că a transmis către bănci că în România rata de intermediere este de 25% iar raportul între între depozite şi împrumuturile pentru investiţii este de 70%.  

”Eu am transmis către bănci şi transmit şi acum următorul mesaj: în România rata de intermediere este de  25%.

Raportul între între depozite şi împrumuturile pe care băncile le dau pentru investiţii este de 70%. Ca atare, în momentul de faţă băncile trebuie să vină şi să sprijine economia românească, să finanţeze, să capitalizeze sectorul de business din România pentru a putea să asigurăm dinamica şi ritmul de dezvoltare la nivelul mediului de afaceri. În aceste condiţii, în care această măsură de plafonare a plăţilor cash cu care, încă o dată, nu am fost de acord de la început, a fost o măsură luată în coaliţie, explicându-se la vremea respectivă care sunt intenţiile pentru care se adoptă o astfel de măsură, eu am discutat cu ministrul de finanţe, am stabilit şi în Biroul Politic National că această măsură trebuie să fie revizuită”, a declarat Nicolae Ciucă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Ciucă mai subliniază că revizuirea trenbuie să se producă ”cât mai curând posibil”.

Moneda euro se află într-o zonă de stabilitate, fiind cotată la 4.9701 lei

Moneda euro se află într-o zonă de stabilitate, fiind cotată la 4.9701 lei

[Sursa foto: Pexels.com]

”Ştim foarte bine că pentru oamenii de afaceri timpul este o resursă preţioasă. Pentru noi, ca cetăţeni, timpul este o resursă preţioasă”, a mai arătat el.

Citește și: Klaus Iohannis: Măsurile fiscale recent adoptate nu au fost tocmai bine primite de către mediul de afaceri

Ce plafon ar putea fi aplicat?

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă se va elimina cu totul plafonul sau se va veni cu alt plafon.

”Ca atare, trebuie să vedem care este forma cea mai..ori să revină la zece mii de lei şi asta înseamnă că se foloseşte prevederea de dinainte, ori să vină după această consultare cu specialiştii, premierul a zis că discută cu sectorul bancar, discută cu celelalte instituţii şi la finalul acestor discuţii vom lua o decizie”, a completat Ciucă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si