Curs valutar BNR, 7 noiembrie 2023. Banca Națională a României anunță, în fiecare zi, la ora 13.00, noul curs valutar. Stirilekanald.ro prezintă, în timp real, noile cotații ale principalelor valute.

Curs valutar BNR 7 noiembrie 2023

Euro- 4,9696 Lei 

Dolar american - 4,6514 lei

Lira sterlină- 5,7207 lei

Franc elvețian- 5,1664 lei

Gram de aur- 294,1898 lei

Curs valutar BNR 6 noiembrie 2023

Euro- 4.9695 Lei 

Dolar american - 4.6224 lei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lira sterlină- 5,7391 lei

Franc elvețian- 5,1564 lei

Gram de aur- 295,2551 lei

Moneda euro a înreistrat luni o ușoară scădere, de -0.01%, și a ajuns la 4.9695 lei. Dolarul american a fost cotat la 4.6224 lei și se află tot în ușoară scădere, de -1.02%.

Euro se află într-o zonă de stabilitate

Euro se află într-o zonă de stabilitate

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Curs valutar BNR, 6 noiembrie 2023. La ce nivel începe euro săptămâna?- UPDATE

Temerile de recesiune din zona euro s-au amplificat

Noi informații vin din zona economică. Există numeroase motive de îngrijorare în rândul oamenilor de afaceri după ce scăderea activităţii de afaceri din zona euro s-a accelerat luna trecută. Totul se întâmplă după ce cererea din industria dominantă a serviciilor a scăzut şi mai mult, indică un sondaj. 

Economia zonei euro s-a contractat cu 0,1% în cel de-al treilea trimestru, au arătat datele oficiale.

Indicele Compozit al Managerilor de Achiziţii (PMI) pentru luna octombrie arată că blocul a intrat în ultimul trimestru din 2023 în defensivă.

Curs valutar azi

Curs valutar azi

[Sursa foto: Pexels.com]

”PMI-urile finale publicate astăzi au confirmat estimările preliminare şi sunt în concordanţă cu prognoza noastră că PIB-ul zonei euro se va contracta din nou în T4. Perspectivele arată, de asemenea, foarte slabe, noile comenzi PMI scăzând la cel mai scăzut nivel din septembrie 2012, excluzând primele luni ale pandemiei, în timp ce exporturile au fost, de asemenea, deosebit de slabe”, a declarat Adrian Prettejohn, de la Capital Economics.

Citește și: Klaus Iohannis: Măsurile fiscale recent adoptate nu au fost tocmai bine primite de către mediul de afaceri

Noi îngrijorări pe piața economică

Și activitatea de producţie a făcut un pas înapoi în octombrie. Un sondaj de săptămâna trecută sondaj arată că noile comenzi au fost contractate la cel mai scăzut ritm de când datele au fost colectate pentru prima dată în 1997.

Luna trecută, Banca Centrală Europeană a lăsat ratele dobânzilor neschimbate, la niveluri record. Astfel, a dorit să pună capăt unei serii fără precedent de 10 majorări consecutive ale ratelor dobânzilor. Cu toate acestea, a insistat că discuţiile în creştere pe piaţă despre reducerea ratelor dobânzilor sunt premature.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si