Curs valutar BNR pentru 25 aprilie 2024: Anunțul BNR. Cum evoluează euro?
Descoperă cursul valutar BNR pentru joi, 25 aprilie 2024. Consultă noutățile de pe piața valutară și vezi ce se întâmplă zilnic cu monedele internaționale.
Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 25 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.
Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.
Euro- 4.9763 lei
Dolar american- 4.6386 lei
Franc elvețian- 5.0843 lei
Gramul de aur- 346.8933 lei
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 25 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9761 lei, după ce a scăzut cu -0.01%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6567
lei, după o scădere cu -0.01%.Pe 24 aprilie 2024, miercuri, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 346.6114 lei, după ce a crescut cu +2% față de data de 23 aprilie.
Dimitar Radev, guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei, a declarat că Bulgaria ar putea trece la zona euro abia la finalul anului viitor, din cauza inflației.
Trecerea acestei țări la moneda unică ar fi trebuit să aibă loc pe 1 ianuarie 2025.Guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei consideră că scenariul în care țara aderă la moneda euro mai târziu este cel mai probabil. În prezent, inflația în Bulgaria este mai mare decât nivelul necesar, conform
„Banca Naţională a Bulgariei şi sectorul bancar se află într-un stadiu foarte avansat de pregătire. Investim foarte mult în acest proces şi obţinem rezultate concrete în ceea ce priveşte cadrul instituţional, capacitatea şi logistica. Bineînţeles, mai sunt multe de făcut. Oferim informaţii detaliate pe site-ul nostru şi prin intermediul altor platforme”, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Bulgariei, conform Radio România Actualități.
Bulgaria este singura țară din UE care este membră a Uniunii Bancare. Țara are a doua cea mai mică datorie în raport cu PIB-ul din Uniunea Europeană.
„Dacă vom continua pe această cale, zona euro va câştiga o altă voce a bunului simţ în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor fiscale”, a mai spus Dimitar Radev, conform sursei citate anterior.