Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 29 decembrie 2023. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de Banca Națională a României.

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

Cursul valutar BNR pentru ziua de joi, 28 decembrie 2023

Un euro- 4.9753 lei

Un dolar- 4.4726 lei

Un franc elvețian- 5.3438 ei

O liră sterlină- 5.7227 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Un gram de aur- 298.4998 lei

Citește și: Exclusiv! Care sunt cele mai norocoase zodii în anul 2024: ”Cei care sunt născuți în anul 1999 sau 2000 vor începe noi capitole în viața lor”

moneda euro și dolar curs valutar bnr

Află care este evoluția monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

[Sursa foto: iStock]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 29 decembrie 2023, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9753 lei, în creștere cu +0.03%.

În ceea ce privește evoluția dolarului american, acesta s-a tranzacționat la valoarea de 4.4726 lei, în scădere cu -0.2%.

Un euro ar putea depăși pragul de 5 lei, în următorul an

Un euro va depăși pragul psihologic de 5 lei până la jumătatea anului 2024, potrivit experților.

Principalele motive de îngrijorare constau în politica fiscală și anul electoral încărcat care urmează atât în România, cât și în Europa și Statele Unite ale Americii.

Acest lucru se traduce prin „scumpiri în lanț”.

bani euro

Moneda euro poate depăși pragul de 5 lei în anul 2024.

[Sursa foto: Unsplash]

Citește și: O nouă țeapă îi lasă pe români fără bani, în prag de sărbători: „Să nu dați curs niciunei solicitări venite din partea necunoscuților care vă promit marea cu sarea”

„În prima jumătate a anului 2024 ne așteptăm la o creștere a euro peste pragul de cinci lei, în principal din cauza faptului că avem o economie deficitară, avem alegeri în Statele Unite, avem alegeri în Europa, avem alegeri în românia, cheltuim mult mai mult decât producem,

importăm mult mai mult decât producem și prin urmare vom avea costuri mai mari la casă, mașini inclusiv în alimentație”,  a declarat Daniel Bogiu, expert plăți internaționale, pentru Știrile Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si