Vă prezentăm cursul valutar BNR al zilei de 1 februarie 2024. Noul curs valutar este anunțat în fiecare zi, la ora 13:00, de  Banca Națională a României.

Află care sunt noile cotații ale monedelor internaționale, în fiecare zi, pe stirilekanald.ro.

Cursul valutar BNR pentru 1 februarie 2024

Euro- 4.9747 lei

Dolar american- 4.6088 lei

Lira sterlină- 5.8224

lei

Franc elvețian- 5.3374 lei

Gramul de aur- 301.4387 lei

Cursul valutar BNR pentru 31 ianuarie 2024

Euro- 4.9759 lei

Dolar american- 4.5962 lei

Lira sterlină- 5.8235 lei

Franc elvețian- 5.3190 lei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Gramul de aur- 301.0282

Află care sunt noile cotații ale monedelor internaționale consultând cursul valutar BNR.

om care calculeaza

Consultă cursul valutar BNR al zilei de 1 februarie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Achiziția de apartamente și creditul la bancă. Cum procedăm? Sfatul agetului imobiliar

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 1 februarie 2024, un euro se tranzacționează, astăzi, la valoarea de 4.9759,

după ce a suferit o scădere de -0.01%. În schimb, dolarul american se tranzacționează astăzi la valoarea de 4.5962 lei, după o creștere de +0.03%.

Pe 31 ianuarie 2024, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 301.0282 lei, în creștere cu +0.5% față de data de 30 ianuarie 2024.

Când ar putea adera România la moneda euro?

Încă nu este foarte clar momentul în care România va fi pe deplin pregătită să adere la moneda euro.

La începutul anului 2023, Klaus Iohannis declara că țara noastră nu îndeplinea criteriile de aderare la zona euro.

„În condiţiile în care avem crize suprapuse, criză energetică, avem probleme majore cu industria europeană, căutăm soluţii pentru competitivitate europeană, avem o inflaţie mare, este destul de complicat de dat un termen.

Eu nu cred că în acest moment este realist pentru România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro. Criteriile pentru intrarea în Zona Euro sunt cunoscute, sunt multe criterii. Există o perioadă de preaderare.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Eu cred că în acest moment România încă nu îndeplineşte aceste criterii şi, atunci când vom îndeplini majoritatea criteriilor, putem să începem să ne facem un plan mai concret când să intrăm în Zona Euro, dar acum mie mi se pare un pic riscant să dăm un termen", spunea șeful statului, conform Newsweek.

bani euro

Când ar putea adera România la moneda euro?

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Adevărul despre derapajul bugetar din 2023. Cât de mare este gaura din banii statului

Pe de altă parte, Adrian Câciu spunea cu mai mult timp în urmă că momentul potrivit pentru aderarea la euro ar fi abia în anul 2029.

„Mi-aş dori să nu ne mai ascundem în spatele crizelor pentru obiectivele strategice ale României. Am ajuns într-o situaţie ca deficitul de cont curent să fie mai mare decât deficitul public. Nu mai spun de puseul inflaţionist care ne-a scos din orice zona de convergenţă nominală. Eu cred că aici trebuie să avem o discuţie serioasă, instituţional vorbind, cu comitetul care se ocupă de aderarea la Zona Euro şi să ne fixăm un target transpartinic pe care nimeni să nu-l mai încalce.

Din punctul meu de vedere, anul 2029 este o ţintă viabilă (n.r. pentru aderarea la euro)”, spune Adrian Câciu în 2022, conform aceleiași surse.

Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că țara noastră ar putea trece la euro, în cel mai bun caz, în 2028, conform termene.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si