Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 10 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, miercuri 10 aprilie 2024

Euro- 4.9692 lei

Dolar american- 4.5748 lei

Lira sterlină- 5.8075  lei

Franc elvețian- 5.0644 lei

Gramul de aur- 345.4062 lei

Curs valutar BNR, marți 9 aprilie 2024

Euro- 4.9682 lei

Dolar american- 4.5729 lei

Lira sterlină- 5.7986 lei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Franc elvețian- 5.0608 lei

Gramul de aur- 347.5290 lei

Citește și: VIDEO- Crește prețul ouălor în apropiere de Paște! Oamenii se gândesc cu groază la ce vor pune pe masa de sărbătoare

monede euro

Află cum a evoluat moneda euro în ziua de 10 aprilie 2024, conform cursului valutar BNR.

[Sursa foto: Freepik]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 10 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9682

lei, după ce a crescut cu +0.04%. Pe de altă parte, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.5729 lei, după o scădere cu -0.01%.

Pe 9 aprilie 2024, marți, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 347.5290 lei, după ce a crescut cu aproximativ 3% față de data de 8 aprilie 2024.

Președintele Băncii Naționale a Elveției spune că o monedă digitală poate „altera” sistemul monetar

Președintele Băncii Naționale a Elveției (SNB) spune că moneda centrală digitală nu este necesară pentru publicul larg pentru că acesta ar avea destule modalități de plată puse la punct de instituțiile private. 

Preşedintele SNB, Thomas Jordan nu este de acord cu emiterea unei monezi centrale digitale la nivel european, transmite Reuters, preluat de Agerpres

Consumatorii şi oamenii de afaceri au deja acces la o gamă largă de instrumente de plată inovative şi eficiente oferite de sectorul privat", a declarat peședintele SNB, Thomas Jordan, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Zurich, conform Reuters, transmite Agerpres.

Produsul este cunoscut sub numele „retail CBDC”.

Citește și: Care este noul termen pentru montarea repartitoarelor? Persoanele vulnerabile pot primi 750 de lei

pusculita cu bani

Consultă noutățile de pe piața valutară și vezi ce se întâmplă zilnic cu monedele internaționale, citind cursul valutar BNR.

[Sursa foto: Freepik]

Președintele SNB a continuat spunând că retail CBDC ar putea „altera” sistemul monetar și rolul băncilor centrale și comerciale și că ar exista consecințe majore asupra sistemului financiar, conform sursei citate anterior.

Monedele digitale bancare centrale (CBDC) permit celor care le dețin să facă plăți prin internet, chiar și offline, iar acest aspect le permit să concureze cu restul metode de plată electronice precum criptomonedele sau portofelele digitale.

Moneda digitală CBDC este controlată de banca centrală, față de criptomonedele care sunt mai mereu descentralizate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si