Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru ziua de 13 februarie 2024. Banca Națională a României anunță zilnic, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află la ce cotații au ajuns monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR pentru 12 februarie 2024

Euro- 4.9761 lei

Dolar american- 4.6186 lei

Lira sterlină- 5.8501 lei

Franc elvețian- 5.2510 lei

Gramul de aur- 301.0363 lei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

bani euro

Află la ce valoare se tranzacționează moneda euro, consultând cursul valutar al zilei de 13 februarie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO- Ce trebuie să știi când îți deschizi o afacere? Sfaturi necesare pentru viitorii antreprenori

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 13 februarie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9753 lei, după o scădere de -0.06%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6170 lei, după ce a suferit o scădere de -0.04%.

Pe 12 februarie 2024, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 299.9474 lei, după ce scăzut cu -2% față de ziua de 9 februarie 2024.

Președintele Parlamentului European: „Europa va fi mai puternică când România va adera la euro”

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat în cadrul unei conferințe de presă comună cu președintele României, Klaus Iohannis, că țara noastre își are locul în Spațiul Schengen și totodată România ar trebui să adopte cât mai repede moneda euro.

„Europa va fi mai puternică când România va adera la moneda euro și la spațiul Schengen. Locul României este în spațiul Schengen, iar asta face Europa mai puternică.

În doar 4 luni va sosi din nou vremea ca românii și toți europenii vor stabili o nouă direcție în Europa. În luna iunie 19 milioane de români vor alege cum își doresc să arate Europa, iar mesajul meu este: viitorul este în mâinile voastre, nu-i lăsați pe alții să aleagă cum va arăta Europa”, a declarat Roberta Metsola, președintele Parlamentului European, conform stiripesurse.ro

bani euro

Află ce se întâmplă pe piața valutară, consultând cursul valutar pentru ziua de 13 februarie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Pensii duble pentru românii care au muncit pe salariul minim. Șeful Casei de Pensii, noi precizări despre recalculare

Experții economici preconizează că abia în anul 2028 România va fi pregătită să adopte moneda unică.

Conform BNR, în perioada premergătoare adoptării monedei euro, economia națională va trebui să parcurgă anumiți pași pentru a se integra în zona euro. Este vorba despre îndeplinirea condițiilor de convergență nominală și a celor de convergență juridică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si