Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru ziua de 14 februarie 2024.  Banca Națională a României  anunță zilnic, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe  stirilekanald.ro  și află la ce cotații au ajuns monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR pentru 14 februarie 2024

Euro- 4.9760 lei

Dolar american-4.6505 lei

Lira sterlină-5.8328 lei

Franc elvețian- 5.2387 lei

Gramul de aur- 297.8986 lei

La ce cotații se tranzacționau euro și dolarul la începutul săptămânii?

La începutul săptămânii curente, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9753 lei și a fost în scădere cu -0.01% față de finalul săptămânii trecute.

Dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6170 lei, acesta fiind, de asemenea, în scădere cu -0.04% față de finalul săptămânii trecute.

Citește și: Cursul valutar BNR pentru 13 februarie 2024: Ce se întâmplă pe piața valutară în această zi

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

barbat care calculeaza

Vezi anunțul BNR cu privire la cotațiile monedelor internaționale în ziua de 14 februarie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Francul elvețian s-a tranzacționat la valoarea de 5.2752 lei, fiind în scădere cu -0.04% față de finalul săptămânii trecute.

În schimb, Lira sterlină a crescut la începutul acestei săptămâni, ajungând la valoarea de 5.8262 lei, după ce a crescut cu +0.04% față de finalul săptămânii trecute, când fusese la valoarea de 5.8258 lei.

Gramul de aur s-a tranzacționat în ziua de luni la valoarea de 299.9474

lei, fiind în scădere cu -2% față de finalul săptămânii trecute.

Modalitatea prin care putem recunoaște bancnotele euro false

Există mai mulți pași pe care trebuie să îi parcurgi pentru a verifica autenticitatea banilor falși, în acest caz fiind vorba despre moneda euro:

În primul rând, poți verifica Filigranul și Holograma deoarece bancnotele euro au filigranul vizibil atunci când sunt ținute contra luminii, iar mai multe bancnote au o hologramă care se schimbă în funcție de unghiul din care este privită.

În al doilea rând, te poți uita la Elementele de Siguranță în Lumină Ultravioletă deoarece unele zone ale bancnotelor euro au detalii care sunt vizibile doar sub lumina ultravioletă.

bancnota euro

Vezi la ce valoare se tranzacționează moneda euro, consultând cursul valutar pentru ziua de 14 februarie 2024.

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Din stilul de imprimare și textul de pe bancnotă îți poți da seama de autenticitatea acesteia. Detaliile „mărunte” cum ar fi tiparul, textul și detaliile fine ar trebui să fie mai clare și mai definite pe o bancnotă originală. În contrast, elementele care sunt mai puțin precise îți pot arăta că ții în mână o bancnotă euro falsă.

Citește și: Cât câștigă Lidia Fecioru?! Cel mai așteptat răspuns, oferit în premieră: „Aș fi fost foarte bogată”

Pe o bancnotă de 20 de euro, dar și pe cele cu valori mai mari decât aceasta, există o zonă transparentă cu o hologramă dreptunghiulară, iar aceasta ar trebui să se schimbe în funcție de unghiul din care privești.

Bancnotele originale au reliefuri specifice în unele zone ale bancnotei.

Benzile de siguranță și filigranul (sau watermark-ul) sunt vizibile la lumină pe o bancnotă originală.

Textul mic și detaliile fine sunt și ele prezente pe o bancnotă originală. Acestea sunt mai dificil de reprodus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si