Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 14 mai 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, marți, 14 mai 2024

Euro- 4.9763 lei

Dolar american- 4.6109 lei

Lira sterlină- 5.7827 lei

Franc elvețian- 5.0812  lei

Gramul de aur- 347.7572 lei

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Vești bune! Poștașii vor începe distribuirea deciziilor de pensionare. Marius Budăi, anunțul momentului

pusculita

Iată cum evoluează moneda euro pe 14 mai 2024. Consultă cursul valutar BNR.

[Sursa foto: Vecteezy]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 14 mai 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9765 lei, după ce a crescut cu +0.09%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6156 lei, după o creștere cu +0.02%.

Pe 13 mai 2024, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 347.3272 lei.

Dezinformările privind inflația din Croația pot afecta Bulgaria în ceea ce privește adoptarea monedei euro

Dezinformările referitoare la ratele inflației din Croația a stârnit îngrijorări cu privire la consecințele care ar putea exista pentru Bulgaria pentru adoptarea monedei euro.

Mai multe articole privind inflația din Croația au intrat în centrul atenției pe rețelele de socializare din Bulgaria, conform Factcheck.bg. Rapoartele care subliniază nivelurile ridicate ale inflației din Croația din luna martie nu oferă o

analiză detaliată a situației economice din țară.

Citește și: Angajații din România care câștigă cel mai bine. În ce domeniu românii nu se plâng de salarii. Veniturile lor sunt foarte mari

bancnote euro

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

[Sursa foto: Vecteezy]

În articolele care circulă pe internet se neglijează traiectoria economică la nivel global a Croației. Sunt omise informații importante cum ar fi creșterea minimă a inflației în comparație cu datele din trecut și creșterea economică a țării de la aderarea la moneda unică.

Deși este prezentată scurta creștere bruscă a inflației în Croația, unele publicații sugerează corelația între inflație și adoptarea monedei unice, fără a avea dovezi importante în acest sens. Prezentarea selectivă a datelor mai este cunoscută și sub numele de cherry-picking, conform g4media.ro.

Informațiile înșelătoare răspândite scot la iveală efortul de a influența opinia publică împotriva aderării Bulgariei la zona euro. Prin tacticile folosite, încrederea în adoptarea monedei euro este subminată, iar incertitudinea își face loc în acest context.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si