Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 15 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, luni, 15 aprilie 2024

Euro- 4.9737 lei

Dolar american- 4.6664 lei

Lira sterlină- 5.8274 lei

Franc elvețian- 5.1094 lei

Gramul de aur- 352.3272 lei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

bancnote dolar american

Află cât costă un dolar american pe data de 15 aprilie 2024, conform cursului valutar BNR.

[Sursa foto: Vecteezy]

Citește și: Salariul minim din România, peste cel din Ungaria și Slovacia după noile măsuri anunțate de Guvern

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 15 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9714 lei, după ce a crescut cu +0.01%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6645 lei, după o creștere cu +0.03%.

Pe 12 aprilie 2024, vineri, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 359.6861 lei, după ce a crescut cu +12.65%.

Bulgarea se pregătește intens pentru trecerea la moneda euro

Comisia Europeană și Bulgaria au încheiat un acord de parteneriat pentru organizarea campaniilor de informare și comunicare privind moneda unică la care țara va trece în câteva luni. 

Țările care au introdus moneda euro au semnat un document similar, conform Rador.

Prin acordul semnat, Comisia Europeană oferă sprijin Bulgariei pentru desfășurarea evenimentelor și pentru elaborarea materialelor de informare cu privire la introducerea monedei Euro în țară.

Documentul a fost semnat de viceprim-ministrul și ministrul interimar al finanțelor din Bulgaria, Ludmila Petkova, dar și de doi comisari europeni din partea Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis și Paolo Gentiloni.

bancnote euro

Cursul valutar BNR ne spune cât costă un euro pe data de 15 aprilie 2024.

[Sursa foto: Vecteezy]

Citește și: Ce tipuri de concedii se vor considera perioadă contributivă la pensie? Anunțul făcut acum de ministrul Muncii: ,,Subliniez o noutate a noii legi''

Bulgaria a anunțat că va trece la moneda unică pe data de 1 ianuarie 2025. Banca Națională a Bulgariei (BNB) va trece printr-o transformare importantă odată ce se va face tranziția la euro. BNB va avea un nou tip de atribuții odată ce participă la sistemul monetar euro. 

Conducerea Băncii Naționale a Bulgariei va fi formată din șapte persoane, între care un guvernator și trei guvernatori adjuncți ce vor fi responsabili de departamentele „Emisii”, „Supraveghere bancară” și „Bănci”. Ceilalți trei membri vor rămâne în cota președintelui.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si