Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru 29 aprilie 2024. Banca Națională a României anunță în fiecare zi, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR, luni, 29 aprilie 2024

Euro- 4.9758 lei

Dolar american- 4.6438 lei

Lira sterlină- 5.8200 lei

Franc elvețian- 5.0948 lei

Gramul de aur- 349.8708 lei

Citește și: Se schimbă legea. Cine sunt românii care se vor putea pensiona mai devreme fără a pierde nimic la pensie

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

bani euro

Află cum evoluează monedele internaționale în ziua de 29 aprilie 2024, consultând cursul valutar BNR.

[Sursa foto: Freepik]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 29 aprilie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9765 lei, după ce a crescut cu +0.02%. În schimb, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.6373 lei, după o scădere cu -0.01%.

Pe 26 aprilie 2024, vineri, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 350.3208 lei, după ce a crescut cu +3.42%.

Cum poți identifica monedele false?

Recent, în Spania a fost identificat un grup format din zece persoane care au falsificat monede euro și le-au pus în circulație în toată Europa.

Pentru a identifica cu ușurință monedele falsificate, în Germania, banca responsabilă pentru monedele euro germane a publicat „Ghidul monedelor”, un document ce conține informații esențiale despre monede.

„Nu trebuie să fii expert în monede pentru a distinge falsurile de monedele autentice”,

este specificat în document, conform dw.com

Reprezentanții Bundesbank au oferit mai multe indicații cu privire la evaluarea monedelor. Specialiștii le recomandă oamenilor să acorde atenție „primei impresii” pentru că, în general, „imaginea monedei se distinge clar pe restul suprafeței monedei” și contururile sunt „clar recunoscute. Pentru monedele false, „imaginea monedei pare adesea neclară și moală”, iar „suprafața este pătată, prezintă linii sau adâncituri”.

Citește și: A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta Română a făcut anunțul

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

bancnote si monede euro

Cursul valutar BNR pentru ziua de 29 aprilie ne spune ce se întâmplă cu moneda unică.

[Sursa foto: Freepik]

„Spre deosebire de monedele false, unde inscripția de pe margine este adesea încetățenită și acoperită de textura marginii monedei, inscripția de pe marginea monedelor de doi euro autentice este clar recunoscută. De asemenea, distanțele dintre simbolurile și cuvintele individuale sunt adesea diferite de cele ale monedelor autentice”, mai spun specialiștii, conform sursei citate anterior.

Reprezentanții băncii menționează faptul că partea centrală a monedelor de un euro și doi euro este ușor magnetică, iar testarea monedelor se poate face cu ajutorul unui magnet. Așadar, monedele vor fi atrase de un magnet ușor și cad de pe magnet la cea mai mică agitare.

Totuși, marginea exterioară a monedelor autentice de un euro și doi euro, dar și în cazul celor de 10, 20 și 50 de cenți, nu este magnetică. Monedele autentice de unul, doi sau cinci cenți din oțel acoperit cu cupru sunt puternic magnetice.

Monedele false de unul și doi euro nu sunt magnetice sau sunt atrase puternic de un magnet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si