Vă prezentăm cursul valutar BNR pentru ziua de 7 martie 2024. Banca Națională a României anunță zilnic, la ora 13:00, noul curs valutar.

Consultă cursul valutar BNR pe stirilekanald.ro și află cum evoluează monedele internaționale în fiecare zi.

Curs valutar BNR pentru 7 martie 2024

Euro- 4.9707 lei

Dolar american- 4.5632 lei

Lira sterlină- 5.8198 lei

Franc elvețian- 5.1808 lei

Gramul de aur- 316.5574 lei

Curs valutar BNR pentru 6 martie 2024

Euro- 4.9718 lei

Dolar american- 4.5713 lei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Lira sterlină- 5.8146 lei

Franc elvețian- 5.1647 lei

Gramul de aur- 312.2892 lei

Citește și: Sunt probleme la virarea banilor pe cardurile de alimente. Beneficiarii sunt revoltați că nu și-au primit drepturile

moneda euro

Moneda unică euro va crește sau va scădea pe 7 martie 2024. Consultă cursul valutar BNR pentru a afla ce se întâmplă.

[Sursa foto: iStock]

Înainte ca BNR să anunțe cursul oficial al EURO-RON pentru ziua de 7 martie 2024, un euro s-a tranzacționat la valoarea de 4.9718

lei, după ce a scăzut cu -0.01%. Pe de altă parte, dolarul american s-a tranzacționat la valoarea de 4.5713 lei, după ce a scăzut cu -0.01%.

Pe 6 martie 2024, gramul de aur s-a tranzacționat la valoarea de 312.2892 lei, după ce a scăzut cu -0.61%

Bulgaria va trece la moneda euro. Ce se întâmplă cu moneda bulgărească?

Atunci când Bulgaria va trece la moneda unică euro, conturile bancare vor fi convertite automat din leva în euro.

Acest proces va avea loc chiar din ziua introducerii monedei unice, conform guvernatorului Băncii Naționale a Bulgariei (BNB), Dimitar Radev, scrie Novinite.

Așadar, toate fondurile în leva din depozite, economii, din conturile din bănci și de la alți furnizori de servicii de plăți vor fi convertite în euro.

Citește și: VIDEO- Veniturile mari din orașe aduc cheltuieli pe măsură. Între timp, oamenii de la sate au venituri mai mici și fac economii

bancnote euro

Cursul valutar BNR ne spune ce se va întâmplă cu moneda euro pe 7 martie 2024.

[Sursa foto: Freepik]

Moneda euro în Bulgaria nu va fi lansată oricum. Înainte de a adera la euro, BNB va începe aprovizionarea în avans, cu aproximativ două săptămâni înainte, a băncilor cu bancnote și monede euro. Totodată, băncile vor începe tot în acea perioadă și aprovizionarea traderilor și oficiilor poștale bulgare cu noua monedă.

În prima jumătate de an de când va fi introdusă moneda euro în Bulgaria, băncile și oficiile poștale vor schimba gratuit monedele și bancnotele leva în euro. După ce vor expira cele 6 luni de gratuitate în acest sens, băncile vor continua schimbarea bancnotelor și monedelor în euro, însă vor fi aplicate unele comisioane pentru tranzacții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si