Close sidebar
Close sidebar

Alertă de tsunami după un cutremur devastator, de 7,3 grade

Cutremur extrem de puternic urmat de un avertisment de "valuri tsunami periculoase" în Papua Noua Guinee. Alerta de tsunami a fost emisă pentru regiunile de coastă pe o rază de 300 km în largul localităţii Wau din estul arhipelagului Papua Noua Guinee după ce un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit regiunea, a anunţat vineri Centrul american de avertizare pentru tsunami din Pacific (PTWC), citat de France Presse.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 85,2 km, potrivit Institutului geologic al Statelor Unite (USGS), şi a lovit coasta de sud-est în largul localităţii. Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la ora 12.50 (2.50 GMT), la câteva sute de kilometri nord-est de capitala Port Moresby. PTWC a avertizat persoanele care locuiesc în zonele de coastă pe o rază de 300 km de epicentru, invocând riscul de valuri "periculoase". Nu au existat informaţii imediate cu privire la posibile pagube cauzate de cutremur. 

Citeste si: Masca de protecție afectează respirația? Experiment făcut în fața camerelor. Filmarea a devenit virală

Din cauza mijloacelor precare de comunicaţie din Papua Noua Guinee, dificultăţii terenului şi lipsei drumurilor, uneori durează mai multe zile pentru a se afla amploarea impactului dezastrelor naturale în arhipelag, potrivit Agerpres.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Coronavirusul nu afectează doar plămânii. Oamenii de știință au făcut anunțul îngrijorător

Cutremur puternic cu 2 ani în urmă

Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, scena unei intense activităţi vulcanice şi seismice. În februarie 2018, un seism cu magnitudinea 7,5 în centrul arhipelagului Papua Noua Guinee a făcut cel puţin 125 de morţi şi a distrus sute de clădiri.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI