Close sidebar
Close sidebar

Cutremur devastator în Japonia. Victime și clădiri prăbușite

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs vineri în largul prefecturii Ishikawa din vestul Japoniei, au declarat autoritățile nipone, presa raportând că unele clădiri s-au prăbușit și unele persoane au fost rănite. Cel puțin un om a murit. Nu a fost emisă o alertă de tsunami.

Sorin Negru,

Cutremur devastator în Japonia. Victime și clădiri prăbușite


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Secretarul șef al guvernului de la Tokyo, Hirokazu Matsuno, a declarat într-o conferință de presă de urgență că o persoană a decedat după cutremur, dar nu a oferit alte detalii.

Nu au fost raportate anomalii la centrala nucleară Shika din zonă sau la uzina Kashiwazaki-Kariwa din prefectura vecină Niigata, potrivit agenției Nikkei.

Citește și: Cutremur în România, în această dimineață. Ce magnitudine a avut și zonele în care a fost simțit

Autoritățile meteorologice din Japonia au revizuit magnitudinea cutremurului la 6,5 de la 6,3 preliminar și au avertizat împotriva replicilor, deși nu a declanșat nicio avertizare de tsunami.

Alte replici, așteptate în Japonia

„Se pot produce cutremure de mare magnitudine, mai ales în următoarele trei zile”, a declarat un oficial al agenției de meteorologie, după cutremurul inițial.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

El a cerut locuitorilor zonelor afectate de cutremur să fie în stare de alertă aproximativ o săptămână în cazul unor evenimente seismice de intensitate 6 sau mai mare pe scara japoneză, care ajunge la 7.

Guvernul a înființat un centru de răspuns la cutremur condus de prim-ministrul Fumio Kishida, a mai spus secretarul șef Matsuno.

"Prim-ministrul Kishida ne-a instruit să facem tot ce ne stă în putere pentru ajutor și salvare", a adăugat el.

"Vom lua orice măsură este necesară, în funcție de pagubele și impactul cutremurului", a mai spus Matsuno ca răspuns la o întrebare din partea presei japoneze.

Cutremur devastator în Japonia. Victime și clădiri prăbușite

Cutremure frecvente pe „Inelul de foc” al Pacificului

Vineri este o sărbătoare publică în Japonia, parte dintr-o serie de zile libere cunoscută sub numele de „Săptămâna de Aur”, o perioadă în care mulți oameni călătoresc pentru petrecere a timpului liber sau pentru a vizita familia.

În orașul Suzu, cutremurul a înregistrat o valoare mai mare de șase pe scara seismică Shindo japoneză, care urcă până la maximum șapte, ceea ce înseamnă că ar putea provoca alunecări majore de teren.

Cutremurele sunt frecvente în Japonia, care se află pe „Inelul de foc” al Pacificului, un arc de activitate seismică intensă care se întinde prin Asia de Sud-Est și prin bazinul Pacificului.

Cu toate acestea, Japonia are reglementări stricte de construcție menite să asigure că toate clădirile pot rezista cutremurelor puternice și organizează în mod obișnuit exerciții de urgență pentru a se pregăti pentru un cataclism major.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI