Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că în această dimineață, 18 ianuarie, s-a înregistrat un nou cutremur în România, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.
Cutremurul a avut loc la adâncimea de 147 de kilometri, iar magnitudinea a fost de 3,8 pe scara Richter. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73 km E de Brașov, 88 km NE de Ploiești, 105 km S de Bacău, 119 km V de Galați, 119 km V de Brăila, 139 km N de București, 159 km NE de Pitești, 187 km SV de Iași, 187 km E de

Sibiu și 204 km N de Ruse.

De la începutul acestui an, 6 cutremure s-au produs în țara noastră, din zona sesimică Vrancea. Cel mai mare cutremur din țară, de la începutul anului 2022, s-a produs pe data de 16 ianuarie, cu magnitudinea de 4,4.

Citeste si: Cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu: „Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040"

Cel mai mare cutremur din România a avut loc pe data de 16 ianuarie

Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), a avut loc la o adâncime de 140 kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 70 km est de Braşov, 101 km sud de Bacău, 91 km nord-est de Ploieşti, 123 km vest de Galaţi, 124 km nord-vest de Brăila şi 143 km nord de Bucureşti.

Primul cutremur înregistrat în România a avut loc chiar în prima zi din an, cu magnitudinea de 3,4, la o adâncime de 140 de kilometri, în apropierea orașelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila, București, Pitești, Iași și Sibiu. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Celelalte cutremure înregistrate au avut loc pe 2, 3 și 4 ianuarie, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,7, în zona seismică Vrancea. 

Mai multe reprize de magnitudini mici au avut loc de la începutul anului 2022 în România. 

Cel mai mare cutremur din 2022 a avut loc în apropierea zonei de coastă a statului Nicaragua, la o adâncime de 49 de kilometri, cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter.

Citeste si: Tsunami cu victime după erupția unui vulcan subacvatic- VIDEO

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si