Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, pe 3 februarie, în jurul orei 23:53, ora locală a României, a avut loc în zona seismică Vrancea un cutremur de o magnitudine de 2.9, la o adâncime de 97 de kilometri.

Citeste si: VIDEO| Momente de panică într-un avion românesc. Aterizare de urgență după ce doi pakistanezi au anunțat că vor arunca aeronava în aer 

În ce orașe s-a resimțit seismul

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 75km E de Brașov, 93km NE de Ploiești, 100km S de Bacău, 118km V de Galați, 120km NV de Brăila, 145km N de București, 163km NE de Pitești, 181km SV de Iași, 188km E de Sibiu, 210km N de Ruse.

Citeste si: Un nou cutremur a avut loc în Vrancea. Ce magnitudine a avut seismul

Cutremur de adâncime în România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 s-a produs duminică dimineaţa, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 142 km., potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc la ora 5,11 și  s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 59 km est de Braşov, 71 km nord de Ploieşti, 121 km sud de Bacău, 125 km nord de Bucureşti, 131 km vest de Brăila, 133 km vest de Galaţi şi 139 km nord-est de Piteşti.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

De la începutul anului și până duminică s-au înregistrat 30 de cutremure în zona seismică Vrancea, dintre care multe cu magnitudini de minim 3 pe scara Richter și două cu magnitudinea de peste 4, majoritatea produse la adâncimi de peste 100 de kilometri.

Citeste si: Cutremur în România, în această dimineață

Cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu: „Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040"

Un număr relativ mare de cutremure a avut loc de la începutul acestui an în regiunea seismică Vrancea, cel mai puternic fiind înregistrat duminică, 16 ianuarie, de 4,4 grade pe scara Richter.

Cunoscutul seismolog Gheorghe Mărmureanu consideră că   activitatea seismică din ultima perioadă   este una obișnuită pentru zona Vrancea. De altfel, este posibil să vedem și în continuare mișcări tectonice, dar de magnitudini mici.

Întrebat când se va produce marele cutremur, previzionat de multă lume, Gheorghe Mărmureanu a spus:

„Următorul mare cutremur este în jur de anul 2040. Un mare cutremur, cu o magnitudine de peste 6 și ceva. Deci, din punctul meu de vedere, nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată”,  a precizat seismologul român.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Un bărbat s-a aruncat de la etajul 20 al hotelului Intercontinental din București. Ce a spus în mesajul de adio

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si