Înainte de asta, Barna a lucrat în consultanță în domeniul fondurilor europene și a fost angajat al Delegaţiei Comisiei Europene de la Bucureşti.

Dan Barna a fost secretar de stat

Dan Barna a fost secretar de stat în timpul Guvernului Cioloș la Ministerul Fondurilor Europene.

În anul 2017, acesta a fost ales vicepreședinde al USR, iar după demisia lui Nicușor Dan, fiind ales președinte la Congresul partidului.

Dan Barna a strâns aproape 400.000 de semnături

In cursa pentru alegerile prezidențiale 2019, liderul USR a strâns aproape 400.000 de semnături.

"În ultimii 30 de ani, cifrele neoficiale arată că peste 4 milioane de români au plecat din țară. Iar astăzi, în România lui 2019, jumătate dintre tineri spun că vor să plece din țară.

Migrația este un fenomen îngrijorător care trebuie stopat și, concomitent, găsite soluții pentru a-i aduce acasă pe cei plecați. Românii din diaspora vor să se întoarcă acasă dacă ar simți că statul român le este partener în reintegrarea lor acasă.

Citeste si: Dăncilă: Moţiunea de cenzură cu care ne ameninţă opoziţia nu va trece nici de această dată

Citeste si: Surse: PNL are semnăturile necesare pentru demiterea Vioricăi Dăncilă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Cine sunt candidaţii la alegerile prezidenţiale din 2019

Obiectivul meu ca Președinte este să fac din România o țară din care tinerii să nu mai plece, iar românii din diaspora să se întoarcă acasă.

Acest proiect de lege este un prim pas în împlinirea obiectivului", a declarat Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale 2019.

Dan Barna – candidat USR-PLUS la alegeri prezidențiale 2019
Dan Barna – candidat USR-PLUS

Când au loc alegeri prezidențiale 2019

Campania electorală începe, în mod oficial, pe 12 octombrie, iar primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie. În timp ce, al doilea tur la alegeri prezidențiale 2019 are loc pe 24 noiembrie.

Românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegeri prezidenţiale 2019 pe 8.9 și 10 noiembrie, iar la al doilea tur pe 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

Alegeri prezidențiale 2019- CALENDAR

Potrivit calendarului alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

Citeste si: Cine nu mai candidează la alegerile prezidenţiale 2019

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Calendarul complet al votului din luna noiembrie

Citeste si: Viorel Cataramă poate candida la prezidențiale. Decizia Curții Constituționale

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

O altă noutate față de anii precedenți o reprezintă faptul că alegătorii, care la ora 21:00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot să-și exercite dreptul de vot până la ora 23:59. Ușile nu li se mai închid în nas, sunt lăsați să voteze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si