Dan Matei Agathon a fost supranumit “Ministrul Dracula” la inceputul anilor 2000, cand conducea ministerul Turismului. El a propus crearea unui parc tematic intitulat “Dracula Park”, in valoare de 30 de milioane de dolari, dar proiectul nu a fost finalizat niciodata. In ciuda esecului de management, Agathon a continuat sa ocupe functii-cheie in diverse institutii, fiind secretar general si purtator de cuvant al Confederatiei Patronale din Industria Romaniei (CONPIROM), apoi purtator de cuvant al Aliantei Condeferatiilor Patronale din Romania, dar si presedinte al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.

Cea mai bine platita functie a fost cea de secretar general la CONPIROM, Ziarul financiar dezvaluind, in 2010, ca Agathon incasa 60.000 de euro pe an, adica 5.000 de euro net pe luna.
In prezent, Agathon este membru al “Consilului Economic si social” si, conform ultimei declaratii de avere, are o indemnizatie de doar 20.326 de lei pe an (1.693 de lei pe luna), completata de o alta indemnizatie, de 6.480 de lei, de membru in Consiliul de Adminsitratie la ANOFM. Veniturile lui Agathon sunt completate de salariul de profesor universitar (28.060 de lei), din chirii (24.015 lei) si din pensie (22.856 de lei).
In total, Agathon a incasat 101.737 lei (22.600 de euro) in 2015, adica un venit lunar de aproximativ 1.900 de euro. Agathon detine doua terenuri, doua apartamente, o casa de locuit si o alta casa, mostenita, despre care declara ca este “nelocuibila”, conform declaratiei de avere.
Fostul ministru are in conturi aproximativ 90.000 de euro si nu este dator la banci.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si