Danemarca și-a anunțat vineri planul de relaxare în urma ratelor stabile de infecție cu coronavirus, permițând servirea în interior la restaurante și baruri și prezența fanilor pe stadioanele de fotbal.

Noile reguli vor intra în vigoare în data de 21 aprilie, cu mai multe săptămâni mai devreme decât era planificat inițial, informează US News.

Citeste si: Adio, mască de protecție! Țara care renunță la obligația de a purta mască pe stradă

Care a fost secretul Danemarcei

Danemarca a evitat un al treilea val al epidemiei COVID-19 după ce a impus măsuri de blocare extinse în decembrie, ceea ce a încetinit considerabil bilanțul zilnic până la 500-700 de infecții zilnice, de la câteva mii câte erau în decembrie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

O altă relaxare care este cuprinsă în acordul convenit de guvernul danez cu Parlamentul de la Copenhaga, se referă la creșterea numărului de oameni care pot participa la adunările publice în aer liber de la 10 persoane laa 50 de oameni, începând din 21 aprilie.

Citeste si: Alexandru Rafila: când va trece al treilea val al pandemiei în România

Mette Frederiksen
Mette Frederiksen, premierul Danemarcei[Sursa foto: Facebook / Mette Frederiksen]

În această săptămână, Danemarca a devenit prima ţară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condiţiile în care oficialităţile europene investighează informaţiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienţi din Regatul Unit şi Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si