Potrivit hotnews.ro, Dăianu a afirmat că:  „Nu ar avea eficacitate și ar însemna, în plus, pierdere de venituri fiscale. Avem un deficit bugetar la 5 luni ce arata că, dacă nu se iau măsuri ferme de creștere a veniturilor fiscale, deficitul în 2023 nu va fi inferior celui de anul trecut (când a fost 5,74% din PIB), poate fi chiar mai mare”.

Acesta mai consideră că este o himeră credința că se poate face consolidare bugetară de circa 3% din PIB exclusiv prin reducere de cheltuieli bugetare.

Daniel Dăianu, despre reducerea TVA-ului la alimentele de bază la zero: „Nu ar avea eficacitate și ar însemna, în plus, pierdere de venituri fiscale”

Profesorul Dăianu a mai spus că: „Să fie reduse cheltuielile de capital cu câteva procente din PIB? Iar vrăjitorii bugetare nu se pot face. La Consiliul Fiscal suntem îngrijorați de execuția bugetară și de întârzierea în adoptarea de măsuri clare de diminuare a deficitului”.

Citește și: Parlamentul a adoptat modificări în Regulamentul de sancționare a aleșilor pentru scandaluri: Dezbateri aprinse și controverse între Diana Șoșoacă și Alfred Simonis

Citește și: ANSVSA anunță începerea programului “Comandamentul Sezon Estival 2023”. 40 de echipe vor realiza controale în mai multe orașe din Constanța.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Nu întâmplator Consiliul Fiscal și alți economiști lucizi au subliniat necesitatea de a reduce masiv din scutirile fiscale pentru a diminua deficitul bugetar".

Citește și: Prețul laptelui s-a ieftinit cu 20% în urma implementării acordului voluntar între retaileri și procesatori

Dăianu consideră că PNRR ar putea reprezenta un ajutor în acest demers

Președintele Consiliului Fiscal a subliniat că: „Este un semnal dat și anul trecut, ca și în analiza construcției bugetare pentru 2023.

Vremurile sunt dificile, dar pot deveni și mai potrivnice, cu efecte mai dureroase pentru cetățeni, dacă nu facem o corecție bugetara ordonata”.

Citește și: Nicolae Ciucă, mesaj pentru elevi înainte de Bacalaureat: „Dragi elevi, vă doresc să obţineţi cele mai bune rezultate!”

În acest demers, un ajutor ar putea veni din partea PNRR, spune Dăianu.

Citește și: VIDEO- Deliciul estival vine din Dăbuleni: Pepenii proaspeți ajung în piețele din toată țara la prețuri irezistibile

„Poate sprijini reforme, ajuta finanțarea balanței externe și atenua din efectele contracționiste ale corecției bugetare. Îndrăzneală trebuie să existe, fie că 2023 este an preelectoral și chiar dacă voci ce preferă un regim fiscal ce le avantajează se opun cu vehemență”.

Citește și: Tone de mâncare expirată, descoperite de ANPC/ Horia Constantinescu: "Ținut în temperaturi ridicate devine extrem de periculos"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si